Take-Two CEO'su Zelnick konuştu: GTA 6'nın çıkış tarihini açıklamadı, Türkiye’de geliştirilen mobil oyunlardan bahsetti
- Take-Two Interactive CEO’su Zelnick, Grand Theft Auto VI’nın yıllar süren geliştirme sürecine dair sessizliğini bozdu. “Rockstar olağanüstü bir şey yapmak istiyorsa, bu zaman alır" diyen Zelnick, bekleyişin arkasında plansızlık değil, kalite odaklı bir vizyon olduğunu vurguladı.
- Mobil oyun alanında Türkiye'deki stüdyolara da değinen Zelnick, “En son çıkan Match Factory ve Color Block Jam gerçekten müthiş işlerdi. Her iki oyun da Türkiye’deki stüdyolarımız Rollic ve Peak tarafından geliştirildi" ifadelerini kullandı.

GTA'nın yayıncı firması Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick, Bloomberg Television’da yayınlanan Wall Street Week programında David Westin’in sorularını yanıtladı. Zelnick, Grand Theft Auto VI’nın geliştirme süreciyle ilgili detaylar verirken, şirketin Türkiye’deki stüdyolarının mobil oyun alanındaki başarısına da değindi.
Zelnick, oyun sektörünün merakla beklenen yapımı GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili net bir takvim vermekten kaçınırken, “GTA 6 için oluşan heyecan eşi benzeri görülmemiş. Bu, şimdiye kadar bir yapım için gördüğümüz en yüksek beklenti olabilir. Biz de bu heyecanı sürdürmeyi ve karşılamayı hedefliyoruz” dedi.
Rockstar’ın her zaman benimsediği bakış açısı şu: Eğer olağanüstü bir şey yapacaksak, bu zaman alacaktır. Ve bence bu harika bir bakış açısı.
'İki müthiş mobil oyunumuz Türkiye'de geliştirildi'
Mobil oyun alanında Türkiye'deki stüdyolara da değinen Zelnick, “En son çıkan Match Factory ve Color Block Jam gerçekten müthiş işlerdi. Her iki oyun da Türkiye’deki stüdyolarımız Rollic ve Peak tarafından geliştirildi" ifadelerini kullandı.
Mobil alanda 20 kişiye kadar çıkan küçük ekiplerle çalışıyoruz. Türkiye, Çin ya da Amerika Birleşik Devletleri fark etmeksizin, bu alanlarda ne kadar yetenekli insanlar olduğunu görüyoruz. Bizim işimiz de zaten bu en yetenekli insanları işe alacak doğru ekipleri oluşturmak. Genellikle üniversite çevrelerinde olmayı tercih ediyoruz çünkü bu sektöre giren insanlar çoğunlukla iyi eğitimli oluyor ve programlamayı gerçekten biliyorlar.