Morgan Stanley 4 Türk bankası için fiyat hedefini yükseltti

PAYLAŞ
  • Morgan Stanley, Türk bankaları için olumlu fiyat hedefleri belirledi. Akbank ve Garanti için "Ağırlık Artır" derecelendirmesiyle sırasıyla 96 TL ve 160 TL fiyat hedefi verildi.
  • İş Bankası ve Yapı Kredi için ise "Eşit Ağırlık" derecelendirmesi yapıldı. Morgan Stanley'nin hedef fiyatları bu iki hissede sırasıyla 23,70 ve 48,50 TL.
Morgan Stanley 4 Türk bankası için fiyat hedefini yükseltti
İlgili Hisseler

Morgan Stanley'nin yayımladığı son rapor, Türk bankalarına yönelik olumlu bir tablo çiziyor. Raporda, Akbank ve Garanti Bankası için yüksek getiri beklentileri öne çıkarken, İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası için de dengeli bir performans öngörülüyor.

4 banka için açıklanan beklentiler

Morgan Stanley, Akbank (AKBNK) ve Garanti Bankası (GARAN) için “Ağırlık Artır” derecelendirmesi yaptı. Akbank için 96 TL fiyat hedef değer olarak açıklandı. Beklenen getiri TL bazında yüzde 54, dolar bazında ise yüzde 28 olarak hesaplandı. Garanti Bankası’nın fiyat hedefi ise 160 TL olarak belirlendi. Getiri hedefi TL bazında yüzde 55 dolar bazında yüzde 29 oldu.

Morgan Stanley İş Bankası (ISCTR ) ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) için “Eşit Ağırlık” derecelendirmesi yaptı. İş Bankası için 23,70 fiyat hedefi verirken TL bazında yüzde 47 dolar bazında ise yüzde 22 getiri öngördü. Yapı Kredi için ise hedef fiyat 48,5 olurken beklenen getiri TL bazında beklenen getiri yüzde 48, dolar bazında ise yüzde 22 oldu.

Bankaların kilit rolüne dikkat çekildi

Morgan Stanley'nin raporunda, Türk bankalarının güçlü USD performansı sergileyeceği ve 2025'ten itibaren daha olumlu piyasa beklentilerinin gerçekleşeceği belirtiliyor. Rapora göre, Türk bankaları, enflasyonun düşmesi, marjların iyileşmesi ve özkaynak kârlılığının (ROE) artmasıyla birlikte değer kazanacak. Özellikle Akbank ve Garanti, Morgan Stanley'nin favori bankaları olarak öne çıkıyor.

Raporda, Türk bankalarının ekonomik yeniden dengeleme sürecindeki kilit rolüne dikkat çekiliyor. 2024 yılı, bankalar için bir geçiş yılı olarak görülüyor ve 2025 yılı itibarıyla daha düşük enflasyon, iyileşen marjlar ve düşük sermaye maliyetleri ile birlikte olumlu bir dönüşüm öngörülüyor. Akbank ve Garanti'nin, diğer bankalara göre daha güçlü performans göstermesi bekleniyor.