'YouTube'un kralı' MrBeast 54 sayfalık dava ile karşı karşıya

PAYLAŞ
  • YouTuber MrBeast, Beast Games adlı yeni programında yaşanan cinsiyetçilik ve kötü muamele iddialarıyla karşı karşıya kaldı; beş kadın yarışmacı, yapım şirketine ve Amazon'a dava açtı.
  • Mahkeme belgeleri, yarışmacıların kötü koşullarda çalıştığını ve sağlık sorunları yaşadığını öne sürüyor.
'YouTube'un kralı' MrBeast 54 sayfalık dava ile karşı karşıya

YouTube'da en fazla aboneye sahip olan MrBeast kanalının sahibi Jimmy Donaldson, şimdilerde 54 sayfalık bir dava ile karşı karşıya. Amazon Prime Video'da yayınlanacak Beast Games'de yer alan beş kadın yarışmacı, MrBeast'in MrB2024 isimli yapım şirketine ve Amazon'a karşı Los Angeles'ta yasal işlem başlattı.

Yarışma, eğer yayınlanırsa, 1.000 katılımcı, 5 milyon dolarlık ödül için mücadele edecek. Ancak, açılan dava, programı tehlikeye soktu.

Mahkeme belgesinde; yarışmacılara, özellikle ve kalabalık bir ortamda, kadın düşmanlığı ve cinsiyetçilik yapıldığı iddia edildi.

Belgede ayrıca katılımcıların yetersiz beslendiği ve aşırı yorgun olduğu yönünde bilgiler de bulunuyor. Yemeklerin ara sıra ve az sağlandığı ve bunun yarışmacıların sağlıklarını tehlikeye attığı iddia ediliyor. Ayrıca, davalıların "cinsel taciz kültürü ve bu kültürü besleyen bir çalışma ortamı oluşturduğu" belirtiliyor.

New York Times, Ağustos ayında programın katılımcılarından biriyle görüşerek, sette birkaç hastaneye yatış olduğunu ve bir kişiye 20 saatten fazla süre yemek verilmediğini bildirdi. Yarışmacılar ayrıca, ilaçlarını zamanında almadıklarını da iddia etti.

MrBeast zor bir dönemden geçiyor

MrBeast, bu yıl tartışmalarla dolu bir dönem geçirdi ve her seferinde zararsız çıkmayı başardı. Temmuz ayında MrBeast, eski yardımcı sunucusu Ava Kris Tyson'ın bir genci taciz etmekle suçlanmasının ardından dedektif tuttuğunu açıkladı. Ava, suçlamaları reddetse de geçmiş davranışları için özür diledi.

Daha sonra, anonim bir YouTube kanalında işletme uygulamalarıyla ilgili başka iddialar gündeme geldi. MrBeast'in hayırseverlik girişimleri de, eleştirilere maruz kaldı. Ancak imparatorluğu büyümeye devam ediyor. Davanın ortaya çıktığı gün, KSI ve Logan Paul ile yeni bir gıda serisi işbirliğini duyurdu.

MrBeast'in hayran kitlesi büyümeye devam ederken, tartışma bir kez daha patlak vermiş durumda.

Uzmanlar, MrBeast'in geleceğinin bu yasal süreçle şekilleneceğini belirtiyor.

Öte yandan MrBeast, Eylül 2024 itibarı ile 316 milyon abonesiyle YouTube'da en çok abonesi olan kanal.