Yabancı yatırımcı Türkiye’ye geri dönüyor: Vanguard, TL'de 'uzun' pozisyon aldı

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • 7 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten Amerikan fon yönetim şirketi Vanguard, TL'de 'uzun pozisyon' aldıklarını belirtti.
  • Vanguard'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Sabit Gelirli Varlıklar Eş Başkanı Nick Eisinger, yabancı yatırımcının Türkiye'ye yönelik yatırım iştahının son dönemde hızlı bir şekilde arttığını söyledi.
Yabancı yatırımcı Türkiye’ye geri dönüyor: Vanguard, TL'de 'uzun' pozisyon aldı

Reuters tarafından yayımlanan habere göre, para politikasındaki normalleşme süreci uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini yeniden canlandırdı. ABD'li fon yönetimi firması Vanguard, Türkiye’de önemli fırsatlar bulunduğunu belirtti.

Rasyonel ekonomi politikalarına dönüş ile bilrikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen yılın Haziran ayından bu yana politika faizini toplam 4000 baz puandan fazla artırarak yüzde 50 seviyesine çıkardı. Faiz oranlarındaki artışa ek olarak ise TCMB, zorunlu karşılık oranlarını da yukarı çekerek krediler üzerindeki baskıyı artırdı. Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre ekonomide rasyonelleşme sinyali veren bu tip kararlar, yabancı yatırımcının Türkiye'ye yönelik yatırım iştahında artış yarattı.

"Yatırımcıların Türkiye'ye yönelik agresif bir yatırım iştahı var"

7 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten Amerikan fon yönetimi devi Vanguard'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelirli Varlıklar Eş Başkanı Nick Eisinger, yatırımcıların şu anda Türkiye'ye oldukça agresif ve iştahlı bir şekilde geri döndüğünü belirtti.

Eisinger, Türkiye'nin döviz borcuna atıfta bulunarak varlıkların değerinde artış beklentisi içinde olduklarını belirtti ve şunları ekledi: "Türk Lirası'nda uzun pozisyondayız. Yerel tahvillerde yönelik ise çok fazla olmamakla birlikte yine uzun pozisyon aldık".