Warner Bros Discovery yayın işini TV'den ayırmayı düşünüyor

PAYLAŞ
  • Warner Bros Discovery CEO'su David Zaslav'ın masasında birkaç seçenek var. Şirketin hisse fiyatını artırma seçeneklerinden biri de yayın ve stüdyo işleri ile TV operasyonlarını ayırmak.
Warner Bros Discovery yayın işini TV'den ayırmayı düşünüyor
Fotoğraf: Reuters

Warner Bros Discovery (WBD), hisse fiyatını artırmak için seçenekleri değerlendiriyor. Bu seçeneklerden biri de yayın ve stüdyo işlerini TV'den ayırmak.

Financial Times'ın haberine göre CNN ve HBO'nun arkasındaki ABD'li medya devi Warner Bros Discovery'ye yakın kaynaklar, CEO David Zaslav'ın masasında birkaç seçenek olduğunu söylüyor. Bunlardan biri varlıkların satışı. Bir diğeri ies Warner Bros film stüdyosunu ve Max yayın hizmetini grubun mevcut 39 milyar dolarlık net borç yükünün çoğundan arındırılmış yeni bir şirkete dönüştürmek.

WBD'nin piyasa değeri geçen yıl üçte bir oranında düştü ve yaklaşık 20 milyar dolara geriledi. Kaynaklar, şirketin henüz belirli bir işlem başlatmak üzere bir yatırım bankasıyla anlaşmadığını, ancak üst yönetimin hissedarların çıkarına en uygun çözümü bulmak üzere danışmanlarla görüştüğünü belirtti.

WBD'nin en büyük destekçileri arasında kablo milyarderi John Malone ve Condé Nast'ı kontrol eden Newhouse ailesi var.

Bir başka kaynak, WBD'ye yakın kişilerin rakip medya gruplarının danışmanlarıyla da gayrı resmi olarak görüştüğünü söyledi. İddiaya göre bu kişiler, şirketlere, mevcut varlıklarından bazılarıyla birleşme ve satın alma seçeneklerini araştırmak isteyip istemeyeceklerini soruyor.