Warner Bros Discovery NBA'e dava açmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ
  • İddialara göre yayın hakları anlaşmasında dışarıda kalan Warner Bros Discovery, NBA'e dava açma planları yapıyor.
  • Bazı analistler, NBA'ye dava açmanın şirketin rekabet gücünü uzun vadede zedeleyebileceğini düşünüyor.
Warner Bros Discovery NBA'e dava açmaya hazırlanıyor
Fotoğraf: Reuters

NBA, yaklaşık 77 milyar dolar değerindeki 11 yıllık yayın hakları anlaşmasını sonuçlandırdı. Anlaşma kapsamında yaklaşık 40 yıldır NBA'in yayıncısı olan Warner Bros Discovery'nin TNT'si dışarıda kaldı. Şimdi şirket, NBA'e karşı New York'ta dava açmaya hazırlanıyor.

Anlaşma kapsamında TNT'nin dışarda kalmasından sonra Warner Bros Discovery'nin hisseleri yüzde 5'ten fazla değer kaybetti. WarnerMedia ile Discovery'nin 2022'de birleşmesiyle kurulan şirketin piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde azaldı.

Reuters'in haberine göre, NBA yayın haklarının kaybı sonrası, Macquarie Equity Research, Warner Bros Discovery hisselerini "nötr" olarak derecelendirdi.

"Rekabet gücünü uzun vadede zedeleyebilir"

Analistler, "NBA yayın haklarının Max dijital yayın hizmetinin gelecekteki başarısı için önemli olduğunu düşünüyorduk" şeklinde değerlendirme yaparak, bu kaybın geleneksel ağlardaki düşüşü de hızlandırabileceğini belirtti.

Bazı analistler, NBA'ye dava açmanın şirketin rekabet gücünü uzun vadede zedeleyebileceğini düşünüyor.

Rosenblatt analisti Barton Crockett, NBA'nin kaybının Warner'ın varlıklarını daha açık bir şekilde ayırmaya zorlayabileceğini söyledi.