Wall Street, S&P 500'ün 6 bin eşiğini aşabileceğini öngörüyor

PAYLAŞ
  • Citi'nin ABD Hisse Senedi Stratejisi Başkanı Stuart Kaiser, bir televizyon programında yaptığı açıklamada bazı koşulların sağlanması halinde hisse değerlerinde yıl sonuna kadar yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir artış olabileceğini ifade etti.
Wall Street, S&P 500'ün 6 bin eşiğini aşabileceğini öngörüyor

Wall Street analistleri, S&P 500 endeksinin 6,000 seviyesinin üzerine çıkabileceğini öngörüyor.

Citi'nin ABD Hisse Senedi Stratejisi Başkanı Stuart Kaiser, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, bu yükseliş trendinin potansiyeli hakkında umut verici değerlendirmelerde bulundu. Kaiser, yıl için "uber-boğa senaryosu" olarak adlandırdığı durumu açıklayarak, mevcut iyimserliğin, bir resesyondan kaçınabilme ve önleyici faiz indirimleri elde etme yeteneğine bağlı olduğunu vurguladı. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi durumunda, hisse değerlerinde yıl sonuna kadar yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir artış olabileceğini ifade etti. Beklenen artışın gerçekleşmesi halinde 5.700 seviyesinde olan S&P500, 6 bin seviyesini aşmış olacak.

Faiz indirimlerinin piyasa için olumlu bir sinyal olmasına rağmen, Kaiser, sürdürülebilir kazançların işgücü piyasasının sağlığına bağlı olduğunu belirtti. Fed'in, en son politika toplantısında yaklaşan bir duraklama öngörmediğini vurgulamasına rağmen, devam eden işgücü verilerinin yatırımcı psikolojisini şekillendirmede kritik bir rol oynayacağına dikkat çekti. Ağustos ayından bu yana, istihdam koşullarında görülen bozulmalar, ekonomik yavaşlama korkularını artırdı. Yatırımcılar şimdi, işgücü piyasasının istikrarını belirlemek için gelecek ayın iş verilerini dikkatle takip ediyor.

Kaiser, mevcut piyasa ortamında risk ve ödül dengesinin hassas olduğunu vurguladı. İşgücü verilerindeki aylar arası dalgalanmaların kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Herhangi bir resesyon belirtisinin, olumsuz istihdam verileriyle yansıtılması durumunda, Fed'in piyasa destekleme çabalarını bozabileceği konusunda uyardı.

Market Insider'ın aktardığına göre Morgan Stanley gibi diğer finans kuruluşları da işgücü verilerini dikkatle izliyor. Bu kuruluşlar, işsizlik oranının yüzde 4.1'in altına düşmesi ve tarım dışı istihdamın 150,000'in üzerinde olması durumunda, piyasanın güçlü bir senaryo ile karşılaşacağını ve olumlu ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Öte yandan, işsizlik oranının yüzde 4.3'ün üzerine çıkması ve istihdam rakamlarının 100,000'in altına düşmesi durumunda piyasa önemli zorluklarla karşılaşabilir.

Kaiser, Fed'in para politikalarının sınırlamalarını vurgulayarak, "Fed put" teriminin — merkez bankasının duraklama dönemlerinde piyasalara destek olma eğilimi — olumsuz istihdam verilerine karşı yeterli koruma sağlayamayabileceğini ifade etti.