Volkswagen'de maliyet düşürme dönemi devam edecek

PAYLAŞ
  • Volkswagen Grubu'nun ikinci çeyrek faaliyet karı, artan maliyetler nedeniyle düştü. Öte yandan şirket, maliyeti düşürme döneminin devam edeceğinin altını çizdi.
Volkswagen'de maliyet düşürme dönemi devam edecek
Fotoğraf: Reuters

Volkswagen, maliyet düşürme döneminin henüz bitmediği, 2024'ün ikinci yarısından sonra da devam edeceğini söyledi. Şirketin ikinci çeyrek faaliyet karı, artan maliyetler nedeniyle düştü.

Alman otomobil üreticisi VW, Aralık 2023'te 10 milyar euro tasarruf hedefini duyurmuştu. Bu kapsamda şirket 2024 yılında 4 milyar euro kesinti yapmayı planlıyor. Volkswagen'in ikinci çeyrek faiz ve vergi öncesi karı, geçen yılki 5.6 milyar eurodan 5.46 milyar euroya geriledi.

Brüksel'deki bir Audi fabrikasının kapanma ihtimaliyle ilgili maliyetler, Çin'de düşen satışlar ve VW Bank Rusya'nın konsolidasyon dışı bırakılmasıyla ilgili harcamalar nedeniyle şirketin sonuçları olumsuz etkilendi.

VW, temmuz ortasında satışlardaki işletme getiri beklentisini yüzde 7- yüzde 7.5'ten yüzde 6.5 - yüzde 7'ye düşürmüştü.

Volkswagen, özellikle Çin ve ABD pazarlarına özel elektrikli araç modelleri ile küresel çapta ürün yelpazesini yeniliyor. Amacı, Çin'deki pazar payını korumak, Avrupa'daki payını sürdürmek ve ABD'de büyümek.

Avrupa ve ABD düzenleyicileri yeni ve daha ucuz Çin elektrikli araçları ek gümrük vergileriyle piyasadan uzak tutmaya çalışırken, VW de ürünşlerini iyileştirmek için sabır çağrısında bulunan birçok otomotiv devinden biri.