Uraloğlu: Türkiye'de çağrı cihazları özelinde bir risk yok

PAYLAŞ
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da yaşanan patlamalar sonrası Türkiye'ye yönelik risk olup olmadığına ilişkin açıklama yaptı.
  • Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.
Uraloğlu: Türkiye'de çağrı cihazları özelinde bir risk yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanmış, saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili Türkiye'ye yönelik bir risk olup olmadığına ilişkin konuşan Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlediklerini belirten Uraloğlu, Türkiye'nin siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasında olduğunu kaydetti.

"Kişisel verilere ilişkin sızıntı riski yok"

Bakan Uraloğlu, kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski olmadığını belirterek, "Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

İstanbul-Ankara arasında yeni otoyol ve hızlı tren hattı

Bakan Uraloğlu İstanbul ile Ankara arasında hem bir otoyol hem de yeni bir hızlı tren hattı inşa etmek istediklerini söyledi.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı için 2034 öngörüsü

Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladığını kaydeden Uraloğlu, "2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz" dedi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'ne değinen Uraloğlu, 2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacaklarını, projeyle Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidileceğini söyledi.