UniCredit, ECB'nin Rusya pozisyonunu azaltma talimatına karşı hukuki süreç başlattı

PAYLAŞ
UniCredit, ECB'nin Rusya pozisyonunu azaltma talimatına karşı hukuki süreç başlattı

İtalya merkezli UniCredit bankası, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), Rusya'daki faaliyetlerine ilişkin belirlediği risk azaltma talimatlarına itiraz ederek hukuki süreç başlattığını duyurdu.

UniCredit tarafından yapılan açıklamada, ECB'nin Rusya'daki operasyonlarına yönelik talimatlarının hukukiliği konusunda Avrupa Birliği (AB) Genel Mahkemesi'nden görüş ve bilgilendirme talep edildiği belirtildi. Banka, mahkemeye başvurarak, ECB'nin UniCredit'in Rusya'daki ortaklıklarıyla ilgili riskleri azaltmak için belirlediği yükümlülüklere kesin hukuki bir yorum getirilmesini istediğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında UniCredit, Rusya'daki varlığını azaltmak amacıyla çeşitli stratejiler benimsemişti. Bu stratejiler sonucunda, şirketin sınır ötesi riskinde yüzde 91, yurt içi riskinde ise yüzde 65 oranında düşüş sağlandığı ifade edilmişti. UniCredit, Rusya'daki varlığını azaltmanın önemi konusunda ECB ile aynı fikirde olduğunu belirtirken, ECB'nin aldığı kararda öngörülen şartlar ve yasal çerçeveye dair endişelerini dile getirdi.

Banka, uyacağı yasal yükümlülüklere açıklık getirmek amacıyla hukuki süreç başlattığını ve bu süreçte mahkemeden ECB kararını geçici olarak askıya almasını talep ettiğini bildirdi.