UniCredit 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

PAYLAŞ
UniCredit 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

İtalyan banka devi UniCredit işten çıkarma yapacak.

Otonom İtalyan Bankacılar Federasyonu, işçi sendikaları ile müzakerelerin sonuçlanması sonrasında UniCredit'in İtalya'da 500 kişiyi işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Fabi olarak da bilinen sendika, İtalya'nın en büyük ikinci kredi kuruluşunun 1000 çalışanın gönüllü olarak işten çıkarılmasını ve 500 yeni istihdam yaratılmasını kabul ettiğini söyledi. Fabi, bankacılık sendikalarının görüşmelerin başında 1600 olan işçi sayısının 1.000'e düşürülmesi konusunda pazarlık yaptığını söyledi.

Fabi, bunun 600 çalışanın UniCredit tarafından finanse edilen eğitim programlarına dahil edilmesiyle mümkün olduğunu ve bunların üçte birinin şube ağı boyunca yeniden yerleştirileceğini söyledi.

Equita analisti Andrea Lisi müşterilere gönderdiği bir notta, “Anlaşma, şirket tarafından sağlanan rehberlik ve maliyet tabanındaki büyümeyi kontrol altına alma hedefiyle tutarlıdır” dedi.

Bankanın 2024 yılının ilk yarısına ilişkin raporuna göre, İtalya'da 27 binden fazla ve Milano'daki grup kurumsal merkezinde yaklaşık 7 personel dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 69 bin 500 kişi istihdam ediyor.