Twitter'ın eski bir yöneticisi X'e dava açtı

PAYLAŞ
  • Twitter'ın eski tepe isimlerinden biri olan Omid Kordestani, alamadığı 20 milyon dolarlık ödeme için X'e dava açtı.
Twitter'ın eski bir yöneticisi X'e dava açtı
Fotoğraf: Reuters

Twitter'da 2015 ve 2020 yılları arasında yönetim kuruluna başkanlık eden Omid Kordestani, Elon Musk'ın platformu satın almasından sonra ismini değiştirdiği X'e dava açtı.

Dava dilekçesine göre, Kordestani Google’daki yüksek maaşlı görevini bırakıp Twitter’a katıldığında, kendisine yıllık sadece 50 bin dolar gibi düşük bir maaş teklif edildi. Ancak bu anlaşma, hisse senedi opsiyonları, performansa dayalı sınırlı hisse senetleri ve kısıtlı hisse senetleri gibi ek teşviklerle desteklendi. Toplamda 20 milyon 112 bin dolara denk gelen bu teşviklerin, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve yönetim kurulunu değiştirmesiyle birlikte ödenmesi gerekiyordu. Ancak Kordestani’nin iddialarına göre X, bu ödemeyi gerçekleştirmedi.

Dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"X Corp, Kordestani’nin Twitter’daki yedi yıllık hizmetinin faydalarını kullanıyor ancak buna rağmen açıkça sözleşmede belirtilen ödemeleri yapmıyor."

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından, işten çıkarılan ya da kovulan çalışanlar tarafından benzer birçok dava açıldı. Eski Twitter yöneticileri de bu yılın başlarında Musk ve X'e karşı "sebep gösterilmeden" işten çıkarıldıklarını ve milyonlarca dolar tutarındaki tazminatlarının ödenmediğini iddia eden bir dava açmışlardı.