TSMC'den yeni rekor: Yüzde 36 gelir artışı bekleniyor

PAYLAŞ
  • Yapay zekanın desteğini arkasına alan bir başka çip üreticisi de TSMC. Şirketin hisseleri kısa süre içinde yüzde 4,5 arttı.
  • TSMC'nin yıllık yükselişi yüzde 75'e yaklaştı.
TSMC'den yeni rekor: Yüzde 36 gelir artışı bekleniyor
Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden TSMC'nin hisseleri rekor kırdı. Kısa süre önce Morgan Stanley, şirketin fiyat hedefini yükseltmişti. Bu karar hisselerin yaklaşık yüzde 4,5 artmasında etkili oldu.

Taipei'de günlük rekor seviyeye ulaşan TSMC hisselerinin bu yılki yükselişi yüzde 75'e yaklaştı.

TSMC'den yeni rekor: Yüzde 36 gelir artışı bekleniyor - Resim : 1

TSMC'den beklentiler yüksek

Bloomberg News'ün haberine göre Morgan Stanley, TSMC'nin önümüzdeki haftaki kazanç duyurusunda tam yıllık satış tahminini yükseltmesini bekleyerek hisse hedefini yaklaşık yüzde 9 artırdı.

Aralarında Charlie Chan'in de yer aldığı Morgan Stanley analistleri paylaştıkları notta şunları söyledi:

"TSMC'nin pazarlama stratejisi işe yarıyor gibi görünüyor. En son tedarik zinciri kontrollerimiz, şirketin ileri teknoloji dökümhane arzının 2025 yılında sıkışık olabileceğini gösteriyor."

Gokul Hariharan'ın da aralarında bulunduğu JPMorgan analistleri de şirketin kazanç görüşmesinde gelir tahminini artıracağını öngörüyor. Burada yapay zekaya olan yüksek talep de öne çıkyıyor.

Morgan Stanley ve JPMorgan, Nomura Holdings ve Mizuho Securities gibi brokerlara katılarak TSMC'nin ikinci çeyrek sonuçlarına yönelik iyimserliğini dile getirdi.

TSMC'nin bir yıl öncesine göre yüzde 36 gelir artışı bildirmesi bekleniyor. Bu da 2022'nin son çeyreğinden bu yana en hızlı yükseliş olarak kayıtlara geçecek.

Gelir konusundaki iyimser beklenti şirketin hisselerini geçen hafta yaklaşık 31 doların üzerine çıkardı.

Şirket, 950 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.