Trump'ların kripto girişimi Ethereum kurucu ortağını endişelendirdi

PAYLAŞ
  • Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, Donald Trump'ın başlattığı yeni dijital varlık platform ile ilgili endişelerini dile getirdi.
  • Trump'ın geçmişte kripto para birimlerine karşı olan tutumu ve siyasi bölünmelerin, sektöre olumsuz etkileri olabileceğini vurgulayan Hoskinson, ABD'nin kripto pazarına yönelik daha açık bir yasa çıkarması gerektiğine dikkat çekti.
Trump'ların kripto girişimi Ethereum kurucu ortağını endişelendirdi

Cardano'nun kurucusu ve Ethereum'un kurucu ortaklarından olan Charles Hoskinson, Donald Trump ve oğullarının desteklediği yeni dijital varlık platformunun sektör için 'korkutucu' olabileceğini söyledi.

Platform hakkında çekinceleri olduğunu dile getiren Hoskinson, "Trump bir merkeziyetsiz finans platformu (DeFi) başlatıyor. Bu sektör adına beni korkutuyor. Çünkü Trump'ın yaptığı her şeyden sol büyük bir tutkuyla nefret ediyor. Trump, iki partili bir konuyu (kripto) aldı ve partizan hale getirdi" dedi.

Hoskinson'a göre demokratlar, Trump’ı yavaşlatmak ve zarar vermek için Amerika Birleşik Devletleri’nin kurumlarını “silahlandırmayı” deneyece. Hoskinson sözlerine şöyle devam etti:

"Bu nedenle, Adalet Bakanlığı’nın bir soruşturma açması veya bir vergi soruşturması başlatılması ya da SEC’in yeni platforma karşı harekete geçmesi beni şaşırtmaz. Bunun tüm sektöre bir etkisi olur ve birçok sorun yaratır."

Trump daha önce bitcoini 'dolandırıcılık ürünü' olarak değerlendiriyordu. Temmuz ayında ise ABD’yi dünyanın bitcoin süper gücü yapma sözü verdi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun başkanı Gary Gensler'i görevden alma vaadinde bulundu ve Başkan Joe Biden ile Kamala Harris’in anti-kripto yaklaşımını sonlandırma sözü verdi.

Ancak Hoskinson, her iki başkanlık adayının da ülkede güçlü bir kripto para endüstrisi geliştireceğinden şüphe duyuyor.

Trump, girişim sermayecileri Marc Andreessen ve Ben Horowitz ile Gemini borsa kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss gibi etkili kripto yatırımcılarından destek aldı. Öte yandan milyarder girişimciler Mark Cuban ve Reid Hoffman, Harris’i destekliyor.

Ethereum'un kurucu ortağı Charles Hoskinson'dan Trump yorumu

Eski başkanın 5 Kasım'da seçilmesi durumunda, kripto dostu politika vaatlerini yerine getirmekte zorlanabileceğini ifade eden Hoskinson, Trump’ın yönetiminde yüksek personel değişimi oranının, endüstriyi geliştirmek için doğru insanları hükümete getirmesini zorlaştıracağını söyledi.

Hoskinson, ABD'nin kripto piyasasına açıklık getirecek bir yasa çıkarması ve şirketlere dava açmayı ya da banka hesaplarını kapatmayı bırakması halinde önümüzdeki 10 yıl içinde ülkenin beş ila on trilyon değerinde kripto ürünü kazanabileceğini söyledi.