Trump'ı desteklemişti, Harris'e bağış yapacak

PAYLAŞ
  • Daha önce Donald Trump'a destek veren milyarder girişim sermayesi yatırımcısı Ben Horowitz, Kamala Harris'in başkanlık kampanyasına önemli bir bağış yapacağını açıkladı.
  • Horowitz, Biden yönetimini yeniliği bastırmakla eleştirmeye de devam etti.
Trump'ı desteklemişti, Harris'e bağış yapacak

Milyarder girişim sermayesi yatırımcısı Ben Horowitz, Kamala Harris'in başkanlık kampanyasına bağış yapmayı planlıyor. Bu durumu ilginç yapan ise Horowitz'in daha önce Donald Trump'ı desteklemiş ve Silikon Vadisi'ndeki bölünmeyi körüklemiş liderlerden biri olması.

Horowitz gönderdiği bir e-postada şu sözlere yer verdi:

"Felicia ve ben, Başkan Yardımcısı Harris'i 10 yılı aşkın bir süredir tanıyoruz ve bu süre zarfında o bizim için harika bir dost oldu."

Horowitz, bu kararının Harris'in teknoloji politikalarından etkilenmediğini belirtti ve Biden yönetimini yeniliği bastırmakla eleştirmeye devam etti.

The Wall Street Journal'ın haberine göre Horowitz, hala Trump'ın, girişimciler ve kendi “Küçük Teknoloji” olarak adlandırdığı konulardaki görüşlerinin, kendi firmalarının çıkarlarıyla daha uyumlu olduğunu düşünüyor.

Silikon Vadisi, ABD seçimlerinde ikiye ayrıldı

İş dünyası liderleri, bazen risklerini azaltmak için karşıt adaylara ve sebeplere bağışta bulunma yoluna gidebiliyor.

Silikon Vadisi'nin önde gelen isimleri, siyasi görüşleri konusunda alışılmadık ve bir söz savaşına girdi. Bu da iş ilişkilerini zedeledi ve eski dostlukları test etti.

Teknoloji endüstrisi tarihsel olarak sol eğilimli olduğundan, önceki başkanlık seçimlerinde iç savaşlar nadiren yaşanıyordu. Ancak bu seçimde, Elon Musk ve Horowitz gibi küçük ve etkili bir liderler grubu, kamuoyunda Trump'ı desteklediklerini açıkladı. Bu durum, politikaları hakkında daha önce sessiz kalanlardan tepki topladı.

Ağustos ayında Horowitz, kısmen San Francisco Standard haber sitesini finanse eden eski Sequoia Capital Başkanı Michael Moritz’e karşı sert eleştirilerde bulundu. Moritz’in kendisi ve eşine yönelik “bir karalama” hazırladığını iddia etti.

Makalede, çiftin siyasi bağışları detaylandırıldı ve Demokratik görüşlerden Cumhuriyetçi görüşlere geçişlerinin bir muamma olduğu belirtildi. Haber kuruluşu, Moritz'in bu konuda herhangi bir şekilde dahil olduğunu reddetti.

Harris ve Trump, teknoloji endüstrisi çaba harcıyor

Trump, kendisini kripto başkanı olarak nitelendiriyor. Musk, Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen süper siyasi eylem komitesini kurdu. Tesla CEO'su bu hafta, Cumartesi günü Trump mitingine katılmayı planladığını açıkladı.

America PAC olarak adlandırılan grubun diğer destekçileri arasında Palantir Technologies'in kurucu ortağı Joe Lonsdale ve Winklevoss ikizleri yer alıyor.

Harris, kurucuların ve girişimcilerin önemine vurgu yaptı. Geçen ay, havacılık, yapay zeka ve kuantum hesaplama gibi önemli alanlarda üretim ve imalata yapılan yatırımlar için vergi kredileri önerdi.

Politika taslağında, yönetiminin “Yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri teşvik etmeyi, tüketicileri ve yatırımcıları korumayı” amaçlayacağı belirtildi.

Birçok teknoloji lideri, Biden yönetiminin birleşme ve satın almalara yönelik sert tedbirlerinden, kripto paraları düzenlemesinden rahatsızlık duyuyor.

Horowitz, çalışanlarına gönderdiği e-postada Biden yönetiminin sektörde teknoloji politikaları açısından olağanüstü yıkıcı olduğunu söyledi ve ekledi:

"Umarım Harris yönetimi çok daha iyi olacaktır, ancak henüz niyetlerini açıklamadılar."

ABD başkanlık seçimleri 2024