Trump ailesi kripto para projesinde gelirin yüzde 75′ini alacak

PAYLAŞ
  • Trump ailesinin desteklediği kripto projesi World Liberty Financial, eski başkana bağlı DT Marks DEFI LLC adlı şirkete yüzde 75 gelir sağlarken, aileye hiçbir yasal sorumluluk yüklemiyor.
  • Net protokol gelirinin kalan yüzde 25′inin ise projenin kurucu ortakları Chase Herro ve Zachary Folkman’ın tamamına sahip olduğu Porto Riko LLC şirketi Axiom Management Group’a (AMG) gitmesi planlanıyor.
Trump ailesi kripto para projesinde gelirin yüzde 75′ini alacak

CNBC'nin hanerine göre Trump ailesinin kripto projesi World Liberty Financial'ın (WLF) yayımlanan 13 sayfalık belgesinde, ailenin projenin net gelirinin yüzde 75'ini alabileceği ve bu süreçte hiçbir sorumluluk üstlenmeyeceği belirtiliyor.

World Liberty Gold Paper olarak adlandırılan teknik doküman, Trump ailesinin 22,5 milyar "WLFI" tokeni alacağını belirtti. Tokenler, bu hafta başında 1,5 sentlik bir fiyatla piyasaya sürüldü. Bu miktarın güncel değeri yaklaşık 337,5 milyon dolar.

Trump'ın kripto macerası

ABD Başkanlık seçimlerinin son aşamalarına girilirken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile yarışan Trump, aylardır kripto projesini tanıtıyor.

Salı günü piyasaya sürülen WLFI tokeni için yol haritasında, 1,5 milyar dolarlık değerleme ile 300 milyon dolar toplama hedefi belirlendi. Ancak, Perşembe günü itibarıyla yalnızca 12,9 milyon dolarlık token satışı gerçekleşti.

Trump ailesine yasal sorumluluk yok

Belgeler, Trump ve ailesinin WLF ya da iştiraklerinde hiçbir yönetim, çalışan ya da operasyonel sorumluluk üstlenmediğini gösteriyor. Ayrıca, projenin ve tokenlerin herhangi bir siyasi kampanya ile bağlantısının olmadığı belirtiliyor.

WLF, yorum taleplerine yanıt vermezken, Trump'ın kampanya ekibi soruları Trump Organizasyonu'na yönlendirdi. Ancak onlardan da hemen bir yanıt gelmedi.

WLF'nin kripto yapısı

Kripto projeleri genellikle piyasaya çıkmadan önce teknik doküman yayımlayarak yatırımcıların projeyi daha iyi anlamasını sağlıyor. WLF'nin yayımladığı belgede, Delaware merkezli DT Marks DEFI LLC adlı Trump'la bağlantılı bir şirketin net gelirlerin dörtte üçünü alacağı ifade ediliyor.

WLF, müşterilerine dijital para birimleriyle borç alma, borç verme ve yatırım yapma hizmetleri sunan bir kripto bankası olarak tanımlanıyor. Net gelirler, platform kullanım ücretleri, token satış gelirleri ve diğer kaynaklardan elde edilen gelirler olarak tanımlanmış durumda.

İlk gelirlerin 30 milyon dolarlık kısmı, işletme giderlerini karşılamak üzere bir rezerve ayrılacak. Net gelirlerin kalan yüzde 25'i ise Porto Riko merkezli Axiom Management Group'a (AMG) gidecek. AMG'nin sahipleri arasında, projenin kurucularından Chase Herro ve Zachary Folkman bulunuyor.

Trump'a yakın isimler projede

AMG, net gelirlerinin yarısını Trump'ın yakın dostu ve siyasi bağışçısı Steve Witkoff ile "bazı aile üyelerine" bağlı WC Digital Fi şirketine devretmeyi kabul etti. Witkoff’un oğlu Zachary de projenin kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Daha önce, projenin kurucu ekibine sadece yüzde 20'lik bir token tahsisi yapılacağı belirtilmişti. Ancak yeni belgelerde toplam token arzının yüzde 35'inin token satışlarına, yüzde 32,5'inin topluluk büyümesine, yüzde 30'unun başlangıç desteğine ve yüzde 2,5'inin ekip ve danışmanlara ayrıldığı belirtiliyor.

Belgede, bu tahsisatların ileride değişebileceği de küçük yazılarla vurgulanıyor. Ancak, Trump ve ailesinin hangi kategorilerde yer aldığı net değil.

Trump belgede 'baş kripto savunucusu' olarak tanımlanırken, üç oğlu ise 'Web3 elçileri' olarak belirtiliyor.