Tesla'nın ABD'de 2,4 milyon aracı incelenecek

PAYLAŞ
  • ABD'de Tesla'nın Full Self-Driving yazılımıyla ilişkili dört kaza, soruşturmayı beraberinde getirdi. NHTSA, FSD'nin düşük görüş koşullarını tespit etme ve buna uygun tepki verme yeteneğini değerlendirecek.
Tesla'nın ABD'de 2,4 milyon aracı incelenecek

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın araca kendi kendine gidebilme yeteneği kazandıran Full Self-Driving (FSD) yazılımına yönelik bir soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma, düşük görüş koşullarında gerçekleşen dört kaza nedeniyle açıldı.

NHTSA, ön soruşturmanın 2,4 milyon Tesla aracını kapsayacağını belirtti. Bu sayı, elektrikli otomobil üreticisinin ABD yollarındaki araçlarının önemli bir kısmını oluşturuyor.

Düzenleyici, FSD yazılımının düşük görüş koşullarını tespit etme ve buna uygun şekilde tepki verme yeteneğini değerlendirecek.

Haberin ardından Tesla hisseleri, piyasa açılışı öncesinde hafif bir düşüş gösterdi.

Bu son değerlendirmenin, CEO Elon Musk’ın Tesla’nın odak noktasını otonom sürüş teknolojisi ve robotaksiye kaydırma çabaları için bir engel teşkil edebileceği düşünülüyor. Öte yandan şirket, otomobil işinde zayıf talep ve artan rekabetle karşı karşıya.

Geçen hafta Musk, direksiyonsuz ve pedalsız, yalnızca kamera ve yapay zeka ile yolları navigasyon yapacak olan iki koltuklu, iki kapılı "Cybercab" robotaksi konseptini tanıttı.