Tesla, 27 binden fazla Cybertruck'ı geri çağırıyor

PAYLAŞ
  • Tesla, gecikmeli geri görüş kamerası görüntülerinin sürücü görüşünü engelleyebileceği gerekçesiyle ABD'deki 27.000'den fazla Cybertruck modelini geri çağırıyor.
  • Sorunun, bir yazılım güncellemesi ile çözüleceği açıklandı.
  • Tesla daha önce de silecekler ve dış kaplama sorunları nedeniyle birçok Cybertruck odelini geri çağırmıştı.
Tesla, 27 binden fazla Cybertruck'ı geri çağırıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) sunulan bir rapora göre Tesla, Amerika Birleşik Devletleri'nde 27 binden fazla Cybertruck modelini geri çağırıyor. Geri çağırmanın sebebi, geri görüş kamerası görüntülerinin gecikmeli gelmesi. Bu hatanın sürücünün görüşünü zayıflatarak kaza riskini artırabileceği söylendi.

Yapılan açıklamaya göre hata, bir yazılım güncellemesi ile çözülecek.

Tesla, etkilenen araçlarda sistemin kapanma işlemini tamamlayamadan yeniden başlatılma komutu aldığını söyledi. Bu da geri görüş görüntüsünün ekrana yansımasında gecikmeye neden oluyor.

Tesla daha önce de Cybertruck'ları geri çağırmıştı

Şirket, aracın geri vitese alınmasından itibaren iki saniye içinde görüntünün ekranda belirmeyebileceğini, geri görüş kamerası ekranının ise altı ila sekiz saniye boyunca boş kalabileceğini belirtti.

Tesla, bu yılın başlarında da silecekler ve dış kaplama ile ilgili sorunlar nedeniyle ABD'deki çoğu Cybertruck modelini geri çağırmıştı.