Temu'nun sahibi beklentileri karşılayamadı

PAYLAŞ
  • Temu'nun sahibi olan Çinli PDD Holdings zayıf tüketici harcamaları nedeniyle çeyrek dönem gelirlerinde beklentilerin altında kaldı. Şirketin hisseleri işlem öncesi piyasada yüzde 14 değer kaybı yaşadı.
  • Pinduoduo'nun düşük fiyatları ve büyük indirimlerine rağmen, yoğun rekabet ve dışsal zorluklar şirketin büyüme beklentilerini etkiliyor.
  • Şirket, ikinci çeyrekte 97.06 milyar yuan gelir elde etti. Analistlerin ortalama tahmini ise 100 milyar yuanın altındaydı.
Temu'nun sahibi beklentileri karşılayamadı
Fotoğraf: Reuters

Temu'nun sahibi olan PDD Holdings, yakın zamanda açıklanan çeyrek raporunda beklentileri tutturamadı. Zayıf tüketici harcamaları, şirketin yerel e-ticaret platformu Pinduoduo'daki işlerini olumsuz etkiledi ve bu da şirketin hisselerinin işlem öncesi piyasada neredeyse yüzde 14 değer kaybetmesine neden oldu.

Çinli tüketiciler, kırılgan ekonomi, mülk sektöründeki sürekli zayıflık ve yüksek işsizlik oranları nedeniyle harcamalarını sınırlandırıyor. Bu da ülkenin perakende ve e-ticaret sektörlerini olumsuz etkiliyor.

PDD, ikinci çeyrekte 97.06 milyar yuan (13.64 milyar dolar) gelir bildirdi. Bu miktar, analistlerin ortalama tahmini olan 100 milyar yuanın altında kaldı.

Temu'nun sahibi rekabette zorlanıyor

Reuters'ın haberine göre Pinduoduo'nun düşük fiyatları ve market alışverişlerinden kulaklıklara kadar her şeyde sunduğu büyük indirimler, maliyet bilincine sahip alışverişçileri çekse de şirket büyük rakiplerin kendi platformlarında alışveriş fırsatlarını artırması nedeniyle baskı altında kalıyor.

PDD'nin Finans Başkan Yardımcısı Jun Liu, "İlerleyen dönemde gelir büyümesi, yoğunlaşan rekabet ve dışsal zorluklar nedeniyle kaçınılmaz olarak baskı altında kalacak. Kar marjı da devam eden yatırımlarımız nedeniyle olası şekilde etkilenebilir" dedi.

Çin e-ticaret devi Alibaba da bu ay başında gelir tahminlerini kaçırdı. Yerel e-ticaret satışlarındaki zayıflıktan etkilendi. Bir başka rakip JD.com'un çeyrek dönemdeki geliri ise sadece yüzde 1.2 arttı.