Takata krizi büyüyor: Çin'deki 1,36 milyon BMW'ye servis yolu gözüktü

PAYLAŞ
  • Temmuz ayında ABD'de Takata hava yastıkları nedeniyle 394 bin aracını geri çağıran BMW, şimdi de Çin için aynı kararı aldı. Çin'de 1 milyondan fazla BMW markalı araç geri çağırılıyor.
Takata krizi büyüyor: Çin'deki 1,36 milyon BMW'ye servis yolu gözüktü
Fotoğraf: Reuters

Çin Devlet Pazar Denetleme İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre Alman otomobil üreticisi BMW ve ortak girişimi, Takata hava yastığındaki potansiyel riskler nedeniyle Çin'de yerel olarak üretilen ve ithal edilen toplam 1,36 milyon aracını geri çağırıyor.

Hemen geçerli olan geri çağırmalar, 2003-2017 yılları arasında üretilen modeller için geçerli olacak.

Kuzeydoğu Çin merkezli bir ortak girişim olan BMW Brilliance Automotive, Çin'de üretilen 598 bin 496 aracı geri çağırırken, bunlara, BMW China Automobile Trading'in 759 bin 448 ithal aracı da eşlik edecek.

BMW, ABD'de de Takata nedeniyle geri çağırma yaptı

Denetimden sonra kusurlu olduğu tespit edilen araçlar için BMW, sürücü ön hava yastığını ücretsiz olarak değiştirerek güvenlik risklerinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Geri çağırma, araç sahipleri tarafından direksiyon simidinde değişiklik yapılan BMW araçları için geçerli olup, bu araçlarda hatalı Takata hava yastıkları takılmış olabileceği ifade edildi.

Alman otomobil üreticisi, temmuz ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde ciddi veya ölümcül yaralanmalara neden olabilecek hatalı Takata hava yastıkları nedeniyle 394 bin aracı geri çağırmıştı.

BMW Çin, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.