Suudi Arabistan portföyünü çeşitlendiriyor: Nintendo'daki hisselerini artıracak

PAYLAŞ
  • Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), Nintendo ve diğer Japon oyun şirketlerindeki hisselerini artırmayı planlıyor.
  • PIF'in oyun birimi başkan yardımcısı Prens Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud, yatırımların 'dostane' bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.
  • Suudi hükümeti, video oyun endüstrisini geliştirmek için 38 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor.
Suudi Arabistan portföyünü çeşitlendiriyor: Nintendo'daki hisselerini artıracak

Kyodo News'a göre, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), Nintendo ve diğer Japon oyun şirketlerindeki hisselerini artırmayı planlıyor.

Devlet varlık fonunun oyun birimi başkan yardımcısı Prens Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud, haberi Kyodo ile yaptığı röportajda verdi. PIF'in hisselerini artırmak için acele etmediğini ve yatırımların 'dostane' bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

PIF'in şu anda Nintendo'da yüzde 8,58 hissesi bulunuyor. Ayrıca video oyun şirketleri Nexon, Capcom ve Koei Tecmo'da da hisseleri olduğu biliniyor.

PIF'in Japon oyun şirketlerindeki hisselerini artırma niyetini açıklamasının ardından Nintendo Co. hisseleri yüzde 3,9 oranında yükseldi.

Suudi Arabistan oyun sektörüne yöneliyor

Suudi hükümeti, ülkeyi küresel bir oyun endüstrisi oyuncusu haline getirmek ve petrole dayalı portföyünü çeşitlendirmek istiyor. Bu amaçla, ülkenin video oyun endüstrisinin bir merkez olma potansiyeline 38 milyar dolar yatırım yaparak Japon ve Koreli içerik sağlayıcılarına yöneliyor.