Stellantis'in 1 milyon modeli ABD'de mercek altında

PAYLAŞ
  • ABD'de Stellantis'in kanatları altındaki Dodge markasının Journey modeli üzerinde soruşturma devam ediyor. NHTSA, soruşturmayı mühendislik analizine yükseltti.
  • Yaklaşık 1 milyon Dodge Journey soruşturma sonucunda geri çağırılabilir.
Stellantis'in 1 milyon modeli ABD'de mercek altında
Fotoğraf: Reuters

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Stellantis'in Dodge marka araçlarındaki arızalı kapı kilitleri ve camlar üzerine bir soruşturma yürütüyordu. Soruşturmanın ön değerlendirmeden mühendislik analizine yükseltilmesine karar verildi.

NHTSA, 2009 ve 2020 yılları arasında üretilen yaklaşık 992 bin 643 Dodge Journey crossover modelinde çalışmayan kapı kilitleri ve camlar hakkında araştırma yaptığını ve bu durumun acil bir durumda yolcuların araçtan çıkmasını engelleyebileceğini söyledi.

Düzenleyici kurumun Stellantis'ten geri çağırma talep etmesi için mühendislik analizinin tamamlanması gerekiyor.

Stellantis'in 1 milyon modeli ABD'de mercek altında - Resim : 1
2019 Dodge Journey, Kaynak: Reuters

Arıza nedeniyle kazalar yaşandı

Söz konusu modelde kapı ve cam arızası ile ilgili yedi olayın gerçekleştiği ve bunlardan birinin ölümcü olduğu açıklandı.

Stellantis ile konuyla ilgili "Hayatını kaybeden müşterinin ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerimizi sunuyoruz ve NHTSA'ya tam işbirliğimizi sağlıyoruz" dedi.

Güvenlik düzenleyicisi, bildirilen bir yangın vakasında yangının nedenini, kapı kilitlerine olan potansiyel etkisini ve diğer olası arıza nedenlerini araştırmaya devam ettiğini söyledi.