Starbucks artık sadece ‘ödeme yapan’ müşterilere açık: Tuvaleti kullanmak isteyen bir şey satın almak zorunda kalacak
- Starbucks, 2018'de hayata geçirdiği ‘açık kapı’ politikasını sona erdirdi. Kuzey Amerika için revize edilen yeni kurallara göre mağazalarda vakit geçirmek veya tuvalet kullanmak isteyenlerin artık bir şey satın alması gerekiyor.
ABD'li kahve zinciri Starbucks, Kuzey Amerika'daki tüm mağazalarda, müşteriler ve çalışanlarının güvenliğini artırmayı amaçlayan yeni davranış kuralları uygulamaya başlıyor.
Starbucks, 2018'de hayata geçirdiği ‘açık kapı’ politikasını sona erdirdi. Yeni düzenlemeye göre, mağazalarda vakit geçirmek veya tuvaletleri kullanmak isteyenlerin artık bir ürün satın alması gerekecek. Bu karar, Kuzey Amerika’daki tüm şirket mağazalarında uygulanacak.
Associated Press’e (AP) konuşan Starbucks Sözcüsü Jaci Anderson, bu değişiklikle ödeme yapan müşterilere öncelik verileceğini açıkladı. Anderson, “Mağazalarımızda herkesin kendini rahat hissetmesini istiyoruz. Davranış kurallarını net bir şekilde belirleyerek daha iyi bir ortam sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.
Gerekirse kolluk kuvvetleri devreye girecek
Kuralları ihlal eden kişilere mağazadan ayrılmaları söylenecek gerekirse kolluk kuvvetleri devreye girecek. Öte yandan Starbucks, çalışanlarına bu kuralların nasıl uygulanacağına dair eğitim verecek.
Bu yeni düzenleme, 2018'de başlatılan ve herkese kapılarını açan 'açık kapı' politikasının sonu anlamına geliyor. Söz konusu politika, Philadelphia’daki bir Starbucks mağazasında iş toplantısı için bulunan iki siyahi erkeğin, hiçbir şey satın almadıkları gerekçesiyle tutuklanması sonrası hayata geçirilmişti. Bu olay, şirket için büyük bir itibar kaybına neden olmuştu.
Starbucks’ın eski Başkanı Howard Schultz, “Kimse mağazalarımızda kendini ikinci sınıf vatandaş gibi hissetmemeli” şeklinde konuşmuştu. Ancak geçen yıllarda, çalışanlar ve müşteriler, mağazalarda yaşanan rahatsız edici ve tehlikeli davranışlarla mücadele etmekte zorlandı.
Starbucks, 2022’de güvenlik sorunları nedeniyle ABD genelinde 16 mağazasını kapatmak zorunda kaldı. Los Angeles ve Seattle’daki mağazalar, uyuşturucu kullanımı ve çalışanlara yönelik tehditlerle gündeme gelmişti.