SEC/Gensler: Bitcoin veya kripto paraların yaygın kullanımı olası değil

PAYLAŞ
  • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yaygın bir ödeme aracı olmasının olası olmadığını, daha çok bir değer deposu olarak kalacağını ifade etti.
  • Gensler, SEC'in tarafsız olduğunun altını çizdi.
SEC/Gensler: Bitcoin veya kripto paraların yaygın kullanımı olası değil

New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bir etkinliğe katılan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri hakkında konuştu. Kripto paraların yaygın bir ödeme aracı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen Gensler, daha çok bir değer deposu olarak kalacaklarını belirtti.

Değer deposu, bir varlığın zaman içinde değerini koruma ve saklama yeteneği.

Gensler, bir katılımcının düzenleyici çerçeveye tamamen entegre bir kripto para biriminin ne kadar değerli olabileceği sorusuna yanıt verdi.

SEC'in yatırımcıların kripto varlıkların faydalarını açıklamalar aracılığıyla değerlendireceğini söyleyen Gensler, kurumun tarafsız olduğunun da altını çizdi. Ayrıca, paranın işleviyle ilgili tartışmaların tarihsel kökeninin binlerce yıl öncesine dayandığını ifade etti. Farklı coğrafi bölgelerin genellikle tek bir para birimi kullanma eğiliminde olduğunu, bimetalizmin bile tercih edilmediğini vurguladı.

Bimetalizm, bir para sisteminde hem altın hem de gümüşün yasal olarak para birimi olarak kabul edildiği bir düzenleme.

Gresham yasasına atıfta bulunan Gensler, kötü paranın iyi parayı piyasadan uzaklaştırdığına dikkat çekerek, ulusların genelde tek bir para birimine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Tek bir para biriminin değer deposu, değişim aracı ve hesap birimi olarak işlev gördüğünü ve kripto paraların bu özellikleri taşıyan bir para birimi olmasının zor olduğunu ekledi.