Samsung'un faaliyet karında 13 kat artış bekleniyor

PAYLAŞ
Samsung'un faaliyet karında 13 kat artış bekleniyor
Fotoğraf: Reuters

Başı grevlerle dertte olan Samsung Electronics'in karının, ikinci çeyrekte yapay zeka teknolojisine olan talebin bellek yongası fiyatlarındaki toparlanmayı körüklemesiyle, bir önceki yıla göre 13 kat artması bekleniyor.

27 analistin LSEG SmartEstimate tahminlerinin ortalamasına göre, dünyanın en büyük bellek yongası, akıllı telefon ve TV üreticisi olan Samsung Electronics'in faaliyet karı, 30 Haziran'da sona eren çeyrekte muhtemelen 8,8 trilyon won'a (6,3 milyar dolar) yükselecek. Bu miktar, Samsung'un 2022'nin üçüncü çeyreğinden bu yana elde ettiği en yüksek kar olacak. Samsung, geçen yılın ikinci çeyreğinde 670 milyar won'luk (485 milyon dolar) faaliyet karı elde etmişti.

Veri sağlayıcısı TrendForce'a göre, ikinci çeyrekte bellek yongası fiyatları, teknolojik cihazlarda kullanılan DRAM yongaları için bir önceki çeyreğe kıyasla yaklaşık yüzde 13 ila yüzde 18 ve veri depolama için kullanılan NAND Flash yongaları için yüzde 15 ila yüzde 20 oranında arttı.

10 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, Samsung'un yonga bölümünün tahmini ikinci çeyrek işletme karı 4,6 trilyon (3,3 milyar dolar) won oldu. Geçen yılın aynı döneminde 4,36 trilyon won (3,15 milyar dolar) zarar açıklanmıştı.

Kaynak: cnbce.com