Samsung/Gürsoy: Talep düşmesin diye taksit maliyetlerini karşılıyoruz

Emre Eser
PAYLAŞ
  • Enflasyonun belirli bir seviyede tutulması için talebin düşürülmesini normal gördüklerini anlatan Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, buna karşın markaların talebi diri tutmak için çalıştığını söyledi.
  • CNBC-e'ye konuşan Mert Gürsoy, "Talebi de belirli bir noktada tutmak için yeni adımlar atıyoruz. Bunu sadece Samsung yapmıyor. Tüm markalar alternatif finansman çözümleri üretiyor. Taksit faizlerinin bir kısmını da biz karşılıyoruz. Yani markalar tüketiciyi bu şekilde destekliyor" dedi.
Samsung/Gürsoy: Talep düşmesin diye taksit maliyetlerini karşılıyoruz

Türkiye'de ekonomi yönetimi bir süredir tüketici talebini zayıflatmaya yönelik adımlar atıyor. Bu adımların başında da taksit sınırlandırmaları ve alışveriş faizleri geliyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Tüketici elektroniği fuarı IFA 2024 kapsamında CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, "İnsanlar son dönemde ya düşük segment ürünlere yöneliyor ya da üst segment ürünleri tercih ediyor. Orta sınıfın payının azaldığını görüyoruz" dedi.

Mert Gürsoy: Markalar alternatif finansal çözümler üretiyor

Devam eden ekonomi politikaları çerçevesinde önümüzdeki aylarda tüketici talebinde bir daralma beklediklerini ifade eden Mert Gürsoy, "Talebi de belirli bir noktada tutmak için yeni adımlar atıyoruz. Bunu sadece Samsung yapmıyor. Tüm markalar alternatif finansman çözümleri üretiyor. Taksit faizlerinin bir kısmını da biz karşılıyoruz. Yani markalar tüketiciyi bu şekilde destekliyor" şeklinde konuştu.

Enflasyonun belirli bir seviyede tutulması için talebin düşürülmesini normal gördüklerini anlatan Mert Gürsoy, buna karşın markaların talebi diri tutmak için çalıştığını söyledi.

IFA 2024'ün kendileri için oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Mert Gürsoy, "Burada yapay zekâ teknolojili ürünlerimiz öne çıktı. Oldukça yoğun bir ilgi var" dedi.

Kaynak: cnbce.com