Samsung, süresiz grevdeki sendika ile yeniden masaya oturacak

PAYLAŞ
Samsung, süresiz grevdeki sendika ile yeniden masaya oturacak

Samsung Electronics, geçen hafta başından bu yana grevde olan işçi sendikasının temsilcileri ile müzakerelere yeniden başlama konusunda anlaştığını duyurdu. Şirketin Güney Kore'deki işgücünün neredeyse dörtte birini oluşturan yaklaşık 30.000 üyeli Ulusal Samsung Elektronik Sendikası, ücret ve sosyal haklar konusunda süresiz grev yapıyor.

Sendika başkanı Son Woo-mok, kesin bir müzakere takvimi belirlemek üzere bugün bir araya gelmeyi planladıklarını açıkladı. Son Woo-mok, sendikanın taleplerinin karşılanmaması durumunda grevin süresiz olarak devam edeceğini belirtti.

Samsung, grevin mümkün olan en kısa sürede çözülmesini umduğunu ve koşulsuz olarak diyaloğun yeniden başlatılmasını önerdiğini doğruladı. Şirket, grevin yonga üretiminde herhangi bir aksamaya neden olmadığını belirtti.

Analistler, kilit personelin uzun süreli grevinin, Samsung için zorlukları artırabileceğini söylüyor. Grevin devam etmesi, şirketin üretim süreçlerini ve teslimat sürelerini olumsuz etkileyebilir.

Samsung ve sendika temsilcileri arasındaki bu görüşmelerin, süresiz grevi sona erdirip erdirmeyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: cnbce.com