Rolex, F1'den darbe aldı: LVMH en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladı

PAYLAŞ
  • Dünyada lüks ürünlere olan talep azalırken Fransız lüks marka LVMH, Formula 1'in resmi sponsorluğu için bir anlaşma imzaladı.
  • İmzalanan anlaşmanın potansiyel değerinin 1 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor.
  • Anlaşma, 2013'ten beri F1'in en büyük sponsoru İsviçre saat markası Rolex için bir darbe niteliğinde.
Rolex, F1'den darbe aldı: LVMH en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladı

Fransız lüks marka LVMH ve Formula 1 organizatörleri, potansiyel değeri 1 milyar dolara kadar çıkabilecek büyük bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma, 2013'ten beri F1'in en büyük sponsoru İsviçre saat markası Rolex için bir darbe niteliği taşıyor.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, 2025'ten itibaren yarışları sponsorluğuna alacak. Louis Vuitton, Moët Hennessy ve TAG Heuer gibi markaların yer alacağı belirtildi.

Anlaşma 10 yıllık olarak imzalandı. Ortaklığın 1 milyar dolardan fazla bir değere sahip olabileceği, yıllık sponsorluk ücretlerinin ise 100 milyon doları aşabileceği söyleniyor.

LVMH için F1 ilk değil

LVMH, yaz boyunca Paris'te düzenlenen Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına 150 milyon euro (166 milyon dolar) değerinde mali destek sağlayarak ana sponsor olmuştu. Markaları da yarışmalar boyunca öne çıktı.

LVMH’nin Louis Vuitton'u ve mücevher markası Tiffany & Co'su, özellikle FIFA Dünya Kupası'ndaki trunk kutuları veya NFL kupaları ile küresel spor etkinliklerinde sıkça boy gösteriyor.

Louis Vuitton, özellikle futbolcular Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ile tenisçiler Rafael Nadal ve Roger Federer'in yer aldığı ünlü reklam kampanyaları da yürüttü. Bu fotoğraflar ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından çekildi.

Son yıllarda motor sporlarına olan ilgi arttı. Netflix belgesel serisi Formula 1: Drive to Survive da bu ilgiyi destekledi.

Rolex ise 2013'ten beri F1'in resmi sponsoru. Markanın imzalı yeşil ve altın reklamları F1 pistlerinde oldukça popüler hale geldi.

Öte yandan LVMH’nin çatısı altındaki Tag Heuer markası, F1 ve motor sporlarıyla uzun bir geçmişe sahip. 1980'lerde Tag Heuer, "Formula One" adı verilen, kuvars ile çalışan, parlak renkli plastik kasalı bir saat tanıttı ve milyonlarca sattı. Bu yıl, spor giyim markası Kith ile iş birliği içinde F1 saatinin sınırlı sayıda yeniden üretilen versiyonunu tanıttı.

LVMH’nin saat biriminin satışları, LVMH kurucusu Bernard Arnault'un beş çocuğundan biri olan Frederic Arnault tarafından yönetilen Tag Heuer, Hublot ve Zenith markalarını içeriyor.

Frederic Arnault, "Son yıllarda Formula 1 gerçekten dünyanın en çok arzu edilen sporlarından biri haline geldi. Bu ortaklığın daha çok başındayız" dedi.

Anlaşma, aynı zamanda lüks ürünlere olan talebin azalmasıyla da ortaya çıkıyor. LVMH’nin hisseleri, Çinli tüketicilerin iştahı hakkında endişeler devam ettikçe bu yıl yaklaşık yüzde 8,9 düştü.