Ripple bankalar için saklama hizmeti başlattı

PAYLAŞ
  • Ripple, kripto para saklama alanına yönelik daha geniş bir girişimin parçası olarak, bankaların ve fintech’lerin dijital token’ları saklamasına yardımcı olmayı amaçlayan bir dizi özellik başlattığını açıkladı.
  • Kripto saklama pazarının, 2030 yılına kadar en az 16 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
Ripple bankalar için saklama hizmeti başlattı

ABD merkezli blokzincir girişimi Ripple, kripto saklama hizmetleri alanına girdiğini açıkladı. Şirket, bankalar ve finansal teknoloji şirketlerinin müşterileri adına dijital varlıkları saklamasına yardımcı olmayı hedefleyen yeni hizmetlerini duyurdu.

CNBC’ye yaptığı açıklamada Ripple, bankacılık ve fintech müşterilerine dijital tokenları saklayıp yönetme imkanı sağlayacak bir dizi özellik sunacağını belirtti. Bu hamle, Ripple’ın yakın zamanda kurulan Ripple Custody bölümü altında yürütülen geniş kapsamlı saklama girişiminin bir parçası.

Yeni özellikler arasında önceden yapılandırılmış operasyonel ayarlar, Ripple’ın XRP Ledger blokzincir platformu ile entegrasyon, uyum sağlamak için kara para aklama risklerinin izlenmesi ve daha kullanıcı dostu bir arayüz bulunuyor.

Bu gelişme, XRP isimli kripto para birimi ve RippleNet platformu ile tanınan Ripple’ın, temel ödeme anlaşmaları işinin ötesinde çeşitlenmesine yardımcı olacak. RippleNet, blokzincir tabanlı bir mesajlaşma platformu olarak hizmet veriyor.

Ripple’ın yeni hizmetiyle, Coinbase, Gemini ve Fireblocks gibi bu alanda ürün ve hizmet sunan birçok şirkete rakip olacak.

Dijital varlıklarda saklama hizmetleri önemli

Saklama, dijital varlık alanında yeni ancak hızla büyüyen bir segment.

Saklayıcılar, kripto piyasasında özel anahtarları koruma konusunda müşterilere yardımcı oluyor. Özel anahtarlar, dijital varlıklara erişimi sağlıyor.

Saklayıcılar yalnızca kripto para birimlerini saklamıyor. Aynı zamanda ödeme ve uzlaşma, ticaret yapma ve dijital para birimlerini yöneten küresel yasalarla uyumu sağlama konularında da yardımcı oluyor.

Kripto saklama pazarının, 2030 yılına kadar en az 16 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Ripple, saklama alanının girişim için en hızlı büyüyen alanlardan biri olduğunu ve Ripple Custody’nin bu yıl müşterilerde yıllık yüzde 250’nin üzerinde bir büyüme gösterdiğini belirtti.

Şirket, HSBC, BBVA’nın İsviçre kolu, Societe Generale ve DBS gibi önemli müşterilere sahip.