Renault'da üçüncü çeyrek gelirleri beklentileri aştı

PAYLAŞ
  • Renault'un üçüncü çeyrek gelirleri beklentileri üzerinde büyüdü ve 10,7 milyar euroya ulaştı Elektrikli ve hibrit araçlar Renault marka satışlarının yüzde 47'sini oluşturdu.
Renault'da üçüncü çeyrek gelirleri beklentileri aştı

Renault, üçüncü çeyrek gelirlerinde artış bildirdi.

Şirketin gelirleri, yıllık yüzde 1,8 artışla 10,7 milyar euro (11,6 milyar dolar) olarak kaydedildi ve şirketin analist konsensüs tahmini olan 10,35 milyar euroyu aştı. Sabit döviz kurlarında, grup gelirleri yüzde 5 arttı.

Son haftalarda tahminlerini düşürmeyen birkaç Avrupa otomobil üreticisinden biri olan Renault, 2024 için en az yüzde 7,5 marj hedeflediğini de doğruladı. Bu oran, 2023'te yüzde 7,9 olarak kaydedilmişti.

Renault hisseleri, açıklamanın ardından yüzde 7,6 artarak, 28 ayın en iyi gününü yaşamak üzereyken, Jefferies analistleri "rakiplere göre dayanıklılığa" dikkat çekti.

Avrupa otomobil üreticileri, yükselen maliyetler ve zayıf talep ile daha ucuz araç üretebilen Çinli elektrikli araç rakiplerinden gelen güçlü rekabetle mücadele ediyor.

Avrupa'daki otomobil satışları, ağustos ayında yüzde 18 düşerken, eylül ayında da art arda ikinci ayda azalmaya devam etti. Bu durum, iki yıl içinde ilk ardışık aylık düşüşü temsil ediyor. Renault, küresel satış hacimlerinin çeyrek bazında yüzde 5,6 azalarak 482 bin 468'e, Avrupa satışlarının ise yüzde 5,3 düşerek 328 bin 111'e gerilediğini açıkladı. Bu, bazı rakiplerine kıyasla daha iyi bir performans. Stellantis'in konsolide teslimatları, ön verilere göre üçüncü çeyrekte yüzde 20 azalırken, BMW'nin hacimleri yüzde 13 düştü.

Elektrikli ve hibritlerin Renault satışlarındaki payı

Elektrikli ve hibrit araçlar Renault marka satışlarının yüzde 47'sini oluşturdu. Bu oran geçen yıl yüzde 40'ın altındaydı.

Renault, "Üçüncü çeyrek gelirimiz, bu yıl gerçekleştirilen 10 yeni lansmanın olumlu etkisiyle artış gösterdi" dedi.

Renault hisseleri, bu yıl yaklaşık yüzde 18 artarak Avrupa rakiplerini geride bıraktı.

Volkswagen, maliyet ve işten çıkarmalarla ilgili güçlü sendikalarla mücadelesinde yüzde 18 düştü. Stellantis ise yüzde 42 kadar geriledi.

Tamamen elektrikli araçlar ise üçüncü çeyrek boyunca Renault marka satışlarının yüzde 11,6'sını oluşturdu. Bu oran, ilk yarı ile aynı seviyede kaldı.