Qualcomm, Intel'in çip tasarım birimini radarına aldı: Intel mirasını satacak mı?

PAYLAŞ
  • İddiaya göre Qualcomm, Intel'in çip tasarım birimlerinden bazılarını satın almayı araştırıyor.
  • Intel, nakit sağlamak amacıyla çeşitli birimlerinin satışını değerlendirirken, Qualcomm'un ilgisi özellikle PC tasarım birimlerine odaklanıyor. Ancak, bu satın alma planlarının kesinleşmediği ve değişebileceği belirtiliyor.
Qualcomm, Intel'in çip tasarım birimini radarına aldı: Intel mirasını satacak mı?

Son zamanlarda nakit yaratmakta zorlanan Intel, bu dönemde elindeki iş birimlerini elden çıkarmayı düşünüyor. Reuters'ın haberine göre ise Qualcomm, Intel'in çip tasarım birimlerinin bazı kısımlarını satın almak istiyor.

İki kaynaktan alınan bilgiye göre Qualcomm en çok da çip tasarım birimi altındaki PC tasarım birimiyle ilgileniyor.

Konuyla ilgili Qualcomm cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken Intel sözcüsü, şirketin PC iş koluna derinden bağlı olduğunu söyledi.

184 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Qualcomm, akıllı telefonlarda kullanılan çiplerle biliniyor ve müşterileri arasında Apple da var.

Qualcomm'un Intel planları aylardır gündemde

Qualcomm'un Intel'in bazı bölümlerini satın alma planları neredeyse aylardır gündemde. Ancak bu ilgi ve planların henüz kesinleşmediği ve değişebileceği ifade ediliyor.

Intel'in “Intel Inside” kampanyasıyla tanınan müşteri grubu, dünya çapında dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılan çipleri üretiyor. Şirket yetkilileri, yapay zeka PC'lerinin piyasaya sürülmesinin tüketicileri bilgisayarlarını yenilemeye teşvik edeceğini ve satışları artıracağını belirtiyor.

Bu hafta Intel, yapay zeka uygulamaları için üstün performans sunduğunu iddia ettiği Lunar Lake adında yeni bir PC çipi tanıttı.

Intel operasyonları azaltma işini konuşacak

Intel’in yönetim kurulu, gelecek hafta, CEO Pat Gelsinger ve diğer yöneticilerin nakit tasarrufu sağlamak için operasyonları azaltma önerisini değerlendirecek. Potansiyel seçenekler arasında, Reuters'ın bildirdiğine göre, programlanabilir çip birimi Altera'nın satışı yer alıyor.