PS5 hedefi tutmadı, Sony düşüş açıkladı

Hazal Orta
PAYLAŞ
  • PlayStation 5 satışlarının beklenen hedefe ulaşamamasının etkisiyle Sony'nin faaliyet karı düştü.
PS5 hedefi tutmadı, Sony düşüş açıkladı

Sony, yıllık faaliyet karının yüzde 7 düştüğünü açıkladı. Bu düşüşte şirketin oyun departmanındaki zayıflık etkili oldu.

Mart ayında sona eren mali yılda şirket, 1,2 trilyon yen (7,67 milyar dolar) kar elde ettiğini duyurdu. Şirket aynı zamanda yıl boyunca 20,8 milyon PlayStation 5 sattığını açıkladı. Şirket aslında 21 milyon adetlik satış hedeflemişti. Ancak, yıl sonu alışveriş sezonunda satışlar beklenenden zayıf kaldı.

Şirket, eğlence ve çip birimlerine odaklanmak için finans birimini Ekim 2025’te halka arz ederek, kısmi bir bölünme planlıyor.

Sony, kısa süre önce de Paramount’u satın almakla ilgilendiğini açıklamıştı.

İşten çıkarmalar arttı

Oyun sektörü, Ocak 2024’te Activision Blizzard ve Xbox ekiplerinden 2 bine yakın kişiyi işten çıkarmasıyla sarsıldı. Ayrıca bazı oyun şirketlerinin de stüdyolarını taşıması, sektörün üzerindeki kara bulutların devam etmesine neden oldu.

Sony de şubat ayında 900 çalışanını işten çıkaracağını, hatta Londra’daki stüdyosunu da kapatacağını açıklamıştı. Şirket böylece küresel iç gücünde yaklaşık yüzde 8’lik bir azalma olacağını söyledi.

O dönem konuya ilişkin açıklamayı bir blog gönderisi üzerinden yapan Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, sektörün büyük ölçüde değiştiğini vurguladı. Bunun için de ileride olacaklara hazırlanmak için bu adımları attıklarını belirtti.