OpenAI ortaklığı Reddit'e yaradı

Hazal Orta
PAYLAŞ
  • OpenAI ve Reddit arasında yeni bir işbirliği açıklandı.
  • Bu duyurunun etkisiyle Reddit hisseleri yükselişe geçti ve yüzde 11 arttı.
OpenAI ortaklığı Reddit'e yaradı

OpenAI rüzgarını arkasına alan Reddit'te yüzler güldü. 16 Mayıs günü Reddit ve OpenAI arasında duyurulan ortaklığın hemen ardından Reddit hisseleri yüzde 11 yükseldi.

İkili arasında yapılan ortaklığa göre OpenAI ürünleri, Reddit içeriklerine entegre edilecek. Anlaşmanın bir parçası olarak OpenAI, Reddit'in uygulama programlama arayüzüne (API) erişebilecek. Bu sayede şirket, Reddit'in gerçek zamanlı içeriklerine ulaşabilecek.

Buna karşılık Reddit de kullanıcılara ve aynı zamanda moderatörlere OpenAI tarafından desteklenen belirli yapay zeka özellikleri sunmaya başlayacak.

Şubat ayında Google ve Reddit arasında da benzer bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma ile Google'ın yapay zeka modellerinin, Reddit'in API'sine erişmesi yolu açıldı. Böylece Gemini gibi yapay zeka modellerinin Reddit içeriği üzerinden eğitilmesi sağlandı.

Reddit CEO'su Steve Huffman, Reddit'in kullanıcılar için büyük bir açık arşiv olduğuna dikkat çekerken, buna ChatGPT'yi dahil etmenin, bağlantılı internete olan inançlarını desteklediğini söyledi.

OpenAI ve Reddit ortaklığında 3 madde

Reddit'in resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre kurulan ortaklık hem Reddit hem de OpenAI kullanıcı topluluklarına çeşitli faydalar sağlayacak:

- OpenAI, Reddit'in içeriklerini ChatGPT'ye ve yeni ürünlerine taşıyacak. Böylece Reddit toplulukları OpenAI'ın ürünlerini daha fazla deneyimleyebilecek. Bunun için OpenAI, Reddit'in gerçek zamanlı verilerine erişecek.

- Reddit kullanıcıları ve moderatörleri yeni, yapay zeka destekli özellikleri kullanmaya başlayacak. Reddit, OpenAI'ın yapay zeka modellerini platformunu temel alacak.

- OpenAI, Reddit'in reklam ortağı olacak.

OpenAI'ın yeni hamleleri

OpenAI, popüler chatbot'u için bazı güncellemeler yayınladı. Yeni bir yapay zeka modeli ve ChatGPT'nin masaüstü sürümünü tanıtan şirket, güncelleme ile GPT-4'ü, OpenAI'ın ücretsiz kullanıcıları da dahil herkese getirdiğini açıkladı.

Yeni yapay zeka modeli olan GPT-4o ile metin, video ve ses içeriklerinin daha da gelişmiş hale geldiği ve hızlandığı duyuruldu.

OpenAI, duyurusunda kullanıcıların artın ChatGPT ile görüntülü sohbet edebileceğini de söyledi.