OpenAI bazı güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya

PAYLAŞ
  • Bir mühendis olan Peedro José Pereira Vieito, Mac ChatGPT uygulamasında kullanıcı konuşmalarının şifrelenmek yerine düz metin olarak kaydedildiğini tespit etti. Sorun düzeltildi ama soru işaretleri devam ediyor.
OpenAI bazı güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya
Fotoğraf: Reuters

OpenAI'da iki önemli güvenlik açığı tespit edildi. Sorunlardan ilki ChatGPT'nin MacOS işletim sistemleri için geliştirilen uygulamasında meydana geldi. Diğer sorun ise şirketin siber güvenliği nasıl ele aldığını gösteren önemli bir açık.

Engadget'e göre bir mühendis olan Peedro José Pereira Vieito, Mac ChatGPT uygulamasında kullanıcı konuşmalarının şifrelenmek yerine düz metin olarak kaydedildiğini tespit etti. Vieito'nun ardından OpenAI, hızlı bir şekilde depolanan sohbetlere şifreleme ekleyen bir güncelleme yayınladı.

İkinci sorunun kökeni ise 2023 yılına dayanıyor. Sonuçları bugün de dalga etkisi oluşturmaya devam ediyor.

Geçen yıl bir hacker, şirketin dahili mesajlaşma sistemine yasadışı bir şekilde erişti ve OpenAI hakkında önemli bilgilere ulaştı.

New York Times, OpenAI teknik program yöneticisi Leopold Aschenbrenner'in şirketin yönetim kuruluna güvenlik endişelerini dile getirdiğini ve hack olayının yabancı düşmanların yararlanabileceği dahili güvenlik açıkları anlamına geldiğini savunduğunu bildirdi.

Aschenbrenner şimdi OpenAI hakkında bilgi ifşa ettiği ve şirketin güvenliğiyle ilgili endişeleri dile getirdiği için kovulduğunu söylüyor.

Hemen hemen her teknoloji şirketi mutlaka uygulamalardaki güvenlik açıkları ile karşı karşıya kalabiliyor.

Hackerların yaptıkları bu saldırılar da oldukça yaygın. Bununla birlikte, bu son sorunlar OpenAI'ın verilerini yönetip yönetemeyeceği konusunda bazı soru işaretleri oluşturmaya başladığı söyleniyor.