Ons altında hafif gerileme: Goldman Sachs 2700 dolar hedefini yineledi

PAYLAŞ
  • Fed'in faiz kararı beklentisiyle ons altın geriledi: Rekor seviyelere çıkan ons altın, kar realizasyonlarıyla 2577 dolara düştü. Fed'in faiz indirimi beklentisi, altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırıyor.
  • Goldman Sachs ve ANZ altın tahminleri: Goldman Sachs, altın fiyatlarının 2025 başında 2700 dolara ulaşacağını öngörürken, ANZ analistleri 2025 sonunda 2900 doları göreceğini tahmin ediyor.
Ons altında hafif gerileme: Goldman Sachs 2700 dolar hedefini yineledi
İlgili Hisse

Fed'in bugün başlayacak ve yarın sona erecek FOMC toplantısında alacağı faiz kararını bekleyen ons altın, rekor seviyelerden bir miktar geriledi. Dün 2589,68 dolara kadar çıkarak rekor kıran ons altın, bu seviyeden gelen kar realizasyonlarıyla bu sabah 2574 dolara geriledi ve şu sıralarda düne göre yüzde 0,20 kayıpla 2577,20 dolar seviyesinde.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, daha agresif bir faiz indirimi beklentisiyle son dönemde yaşanan kazançların ardından yatırımcıların politika yapıcılardan daha fazla netlik bekledikleri için temkinli olduklarını belirtti.

Analistler, ons altının Fed kararı öncesinde 2563-2555 dolar aralığına kadar geri çekilebileceğini ifade ediyor. Bu seviyenin aşağı kırılması halinde geri çekilmenin, yükselişin başladığı 2486 dolara doğru devam edebileceği öngörülüyor. Yukarı hareketlerde direnç seviyesi olarak 2592 doları gösteren analistler, bu seviyenin geçilmesi halinde 2611 doların hedefleneceğini öngörüyor.

Ons altında 2700 ve 2900 dolar tahminleri

Goldman Sachs, merkez bankalarının güçlü altın talebine ve Fed'in bu haftaki politika toplantısında faiz indirimi beklentilerine işaret ederek, altın fiyatlarına ilişkin iyimser görünümünü yineledi. Goldman Sachs, yayınladığı yatırımcı notunda, “Ekonomistlerimizin Çarşamba günü 25 baz puanlık bir Fed indirimi öngördüğü senaryoda altın fiyatlarında kısa vadeli bir düşüş beklesek de, uzun vadede altın ticareti tavsiyemizi ve 2025 başında 2700 dolar/ons fiyat hedefimizi yineliyoruz” dedi.

Goldman Sachs, faiz oranlarındaki değişikliklerin altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yönlendirdiğini ve fiziki altınla desteklenen borsa yatırım fonlarının, Fed'in politika faiz oranı azaldıkça sürekli olarak yükseldiğini belirtti.

ANZ analistleri ise makroekonomik ve jeopolitik endişeler, ABD seçimleri ve hisse senedi piyasasındaki olası oynaklık artışının altına yatırım yapmak için cazip bir ortam sunduğunu söyledi. Analistler, “Altın fiyatlarının kısa vadede 2700 dolara doğru hareket etmesini ve 2025 yılı sonuna kadar 2900 dolara ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: cnbce.com