Nvidia'nın piyasa değeri Apple'a yaklaştı

Hazal Orta
PAYLAŞ
  • Microsoft'tan sonra en değerli ikinci şirket olan Apple, 2.9 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.
  • Son zamanlarda yapay zeka rüzgarının etkisiyle yüzlerin güldüğü Nvidia da Apple'a yaklaştı.
  • Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri, yapay zeka yarışında birbirinin önüne geçmek için çoktan kolları sıvadı.
Nvidia'nın piyasa değeri Apple'a yaklaştı

Nvidia, Wall Street'in en büyük oyuncularından biri olan Apple'ın hemen arkasında. Nvidia'nın piyasa değeri 2.8 trilyon dolara ulaşırken, Microsoft'un hemen ardından ikinci en değerli şirket olan Apple'ın piyasa değeri 2.9 trilyon dolar seviyesinde.

29 Mayıs günü Nvidia'nın hisseleri yüzde 8'e yakın artarak, 1.149 dolara yükseldi. Gün içinde en yüksek seviyeye çıkan Nvidia'ya karşılık Apple'ın hisseleri aynı saatlerde yüzde 0.2 düşerek 189 doları gördü.

Nvidia'nın yüzü gülüyor

Kısa süre önce çeyrek sonuçlarını açıklayan Nvidia'da yüzler, yapay zeka çalışmalarının da etkisiyle gülüyor. Şirketin hisseleri, ikinci çeyrek tahminlerini açıklamasından ve hisse senedi bölünmesini duyurmasından bu yana yaklaşık yüzde 13 arttı.

Reuters'ın haberine göre Hargreaves Lansdown özsermaye analizi başkanı Derren Nathan, piyasanın, şirketin sürekli gelişen büyüme yörüngesin ayak uydurmak için mücadele ettiğini söylüyor.

Şirketi hisseleri geçen yıl üçe katlamıştı. Bu yıl da şimdiye kadar iki kattan fazla artış yaşandı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri, yapay zeka yarışında birbirinin önüne geçmek için çoktan kolları sıvadı. Alphabet, Microsoft ve Amazon gibi şirketler, hakimiyeti almak için yarışıyor. Hepsinin ortak noktası Nvidia'nın önemli müşterileri arasında olmaları.