Nvidia'nın tedarikçisi SK Hynix, 7 milyar dolarlık fabrika inşa edecek

PAYLAŞ
  • Yılın ikinci çeyreğinde 3.96 milyar dolarlık faaliyet karı açıklayan çip üreticisi SK Hynix, Güney Kore'de fabrika kurmaya hazırlanıyor. SK Hynix, aynı zamanda Nvidia'nın da tedarikçilerinden biri.
Nvidia'nın tedarikçisi SK Hynix, 7 milyar dolarlık fabrika inşa edecek
Fotoğraf: Reuters

Nisan-Haziran tarihleri arasında 3.96 milyar dolarlık faaliyet karı açıklayan SK Hynix, 2018'den bu yana en yüksek kara ulaştı. Nvidia'nın tedarikçilerinden olan şirket şimdi de Güney Kore'de yarı iletken üretim tesisi kurmak için 6.8 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Tesis, ülkenin başkenti Seul'ün güneyinde, hükümetin devasa bir yonga operasyonları kompleksi inşa etmeyi planladığı Yongin Yarı İletken Kümesi'nde inşa edilecek.

Mayıs 2027'de tamamlanacak

Bu, SK Hynix'in bu kümedeki ilk üretim tesisi olacak. Projenin inşaatı gelecek yıl mart ayında başlayacak. Tesisin Mayıs 2027'de tamamlanması planlanıyor.

Güney Kore'nin SK Hynix'i, dizüstü bilgisayarlardan sunuculara kadar her şeyde kullanılan hafıza çipleri üretiyor ve bu konuda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri. Şirket son zamanlarda, Nvidia'ya tedarik ettiği yüksek bant genişlikli bellek ile başarı elde etti.

Bu agresif yatırım, hem SK Hynix'in hem de Güney Kore hükümetinin, yapay zeka uygulamaları için önemli olan bellek alanındaki liderliğini sürdürme çabasını gösteriyor. Seul'ün yarı iletken girişimlerini desteklemek için milyarlarca dolarlık taahhüdü bulunuyor.