Nvidia, Tayland için hazırlanıyor

PAYLAŞ
  • Tayland Ticaret Bakanı Pichai Naripthaphan, Nvidia'nın ülke için yatırım planlarını açıklamaya hazırlandığını söyledi.
Nvidia, Tayland için hazırlanıyor

Tayland Ticaret Bakanı Pichai Naripthaphan, dünyanın en büyük çip üreticilerinden Nvidia'nın Tayland'a yatırım yapmaya hazırlandığını duyurdu. Naripthaphan, Bloomberg News'e verdiği röportajda, Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang'ın bu yıl aralık ayında Bangkok'a yapacağı ziyarette yatırım planlarını resmen açıklayacağını belirtti.

Şimdilik yatırımın büyüklüğü ve hangi alanlara odaklanacağı hakkında detay paylaşılmadı.

Tayland'ın teknoloji ekosistemi güçleniyor

Son yıllarda Tayland, teknoloji şirketlerinin ilgisini çekerek bölgesel bir merkez olma yolunda önemli adımlar attı. Nvidia'nın yapacağı yatırımın, ülkenin teknoloji altyapısına ve dijital dönüşüm projelerine önemli katkılar sağlaması öngörülüyor. Özellikle yapay zeka, otonom sistemler ve çip üretimi gibi alanlarda atılacak adımların Tayland'ın küresel teknoloji sahnesindeki yerini güçlendireceği tahmin ediliyor.

Tayland hükümeti, haziran ayında yaptığı açıklamada, ülkenin ileri teknoloji merkezi haline gelmesine yardımcı olmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde ileri endüstrilerde 280.000 kişilik bir iş gücü ve yeni yatırımları destekleyen bir ekosistem oluşturmayı planladığını açıkladı.

Hükümet, yarı iletken sektöründe 80 bin, elektrikli araçlarda 150 bin ve yapay zekada 50 bin kişilik işgücü oluşturmayı hedeflediğini duyurmuştu.