Nvidia, ABD Adalet Bakanlığı’ndan tekelcilik celbi almadığını söyledi

PAYLAŞ
  • Nvidia, ABD Adalet Bakanlığı'ndan tekelcilik endişeleri nedeniyle bir celp almadığını açıkladı.
  • Celp haberi, Nvidia hisselerinin düşmesine neden olmuştu.
Nvidia, ABD Adalet Bakanlığı’ndan tekelcilik celbi almadığını söyledi
Fotoğraf: Reuters

Nvidia ile ilgili ABD Adalet Bakanlığı'nın tekelcilik (antitröst) endişeleri nedeniyle şirkete bir celp gönderdiği iddia edilmişti. Şirket bu haberleri yalanladı.

CNBC'ye açıklama yapan Nvidia "Nvidia olarak ABD Adalet Bakanlığı ile görüştük ve bir celp almadık. Yine de, işimizle ilgili herhangi bir soruyu memnuniyetle yanıtlamaya hazırız" dedi.

Salı günü Nvidia'nın bir celp aldığını haberleri ortaya çıkmıştı. Bu durum, mesai saatleri sonrası işlemlerde hisselerin düşmesine neden olmuştu. Çip üreticisinin hisseleri, Salı günü normal işlem saatlerinde zaten yaklaşık yüzde 10 değer kaybetmişti.

Raporda, düzenleyicilerin Nvidia ile neden ilgilendiğine dair bir gerekçe belirtilmemiş olsa da şirketin son dönemdeki yükselişi, veri merkezleri için yapay zeka çiplerindeki hakimiyetine bağlanıyor.

Sektör tahminlerine göre Nvidia, veri merkezi yapay zeka çipi pazarının yüzde 80'inden fazlasına sahip.

Nvidia, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Müşterilerimize sunduğumuz değer ve benchmark sonuçlarımız, başarımızı ortaya koyuyor. Müşteriler, kendileri için en iyi çözümü seçmekte özgürdür" ifadelerini kullandı.