Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman CNBC-e'ye konuştu: Yabancı yatırımcı güven arıyor

PAYLAŞ
  • CNBCe-'ye konuşan Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Türkiye'deki ekonomik istikrara dikkat çekti ve yabancı yatırımcıların güven aradığını vurguladı.
  • Ayrıca, ABD başkanlık seçimlerinde Harris’in seçilmesinin Türkiye için Trump'a kıyasla daha olumlu olacağını ifade etti.
Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman CNBC-e'ye konuştu: Yabancı yatırımcı güven arıyor

İstanbul'da İş Bankası'nın düzenlediği 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' Konferansına katılan nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, CNBC-e'ye özel açıklamalarda bulundu.

Krugman, Türkiye'de işlerin istikrara kavuştuğunu söyleyerek, avantajlı bir ortam olduğuna dikkat çekti. Öte yandan yabancı yatırımcının güven aradığının da altını çizdi.

Krugman'nın konuşmasında şu sözler öne çıktı:

"Arjantin'şin 2002'de yaşadıklarına benzer bir senaryo Türkiye'de görülmüyor. Heteredoks politikalar tamamen yanlış diyemeyiz. Gelişmekte olan ülkelerde hala kriz riski var. Fed ve ECB'nin faiz indirimleri gelişen ülkelere yardım edecektir. Türkiye'de yatırım için avantajlı bir ortam var, çabalaması gerekmiyor. Ancak yabancılar Türkiye'ye yatırım için güven arıyor.

"Harris'in seçilmesi Türkiye için daha iyi"

Gelişmekte olan ülkeler için hala kriz riski olduğunu belirten Krugman, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin yorumlarını da paylaştı.

Krugman, "Trump seçilirse küresel ekonomi için büyük bir şok olur. Harris'in seçilmesi Trump'a kıyasla Türkiye için daha iyi" dedi.