Netflix'in üçüncü çeyrek karnesi: Üç ayda 5 milyon abone daha kazandı

PAYLAŞ
  • Netflix, reklam destekli üyelik modelinin desteğiyle yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde gelir ve karlılık açıkladı.
  • Netflix abone sayısı 30 Eylül'de biten üçüncü çeyrekte 5,1 milyon arttı ve 282 milyonun üzerine çıktı.
Netflix'in üçüncü çeyrek karnesi: Üç ayda 5 milyon abone daha kazandı

Netflix, yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Yapılan açıklamaya göre hem gelir hem de karlılık açısından güçlü sonuçlar elde edildi. Şirketin reklam destekli üyelik modeli büyük bir ivme kazanarak çeyrek bazında yüzde 35 artış gösterdi.

Netflix, bu hizmetin önümüzdeki çeyrekte Kanada'da başlatılacağını ve 2025 yılında daha geniş bir çapta kullanıma sunulacağını söyledi. Şirket, reklam gelirlerinin 2026'ya kadar ana büyüme kaynağı olmasını beklemese de üçüncü çeyrekte bu modelin sunulduğu ülkelerde yapılan yeni üyeliklerin yüzde 50'den fazlasını reklamlı paketlerin oluşturduğunu belirtti.

Yapılan çeyrek açıklamasından sonra şirketin hisseleri de yüzde 5 değer kazandı.

Netflix'in 30 Eylül'de sona eren üçüncü çeyrek sonuçlarına göre hisse başına net kazanç 5,40 dolar, geliri 9,83 milyar dolar olarak kaydedildi. Gelir bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. Beklentiler ise hisse başına net kazancı 5,12 dolar, gelirin ise 9,77 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Netflix’in bu dönemde net geliri 2,36 milyar dolar olarak açıklandı. Bir önceki yıl aynı dönemde net gelir 1,68 milyar dolar, hisse başına kazanç ise 3,73 dolardı.

Dördüncü çeyrek için gelir beklentisi 10,13 milyar dolar, hisse başına kazanç beklentisini ise 4,23 dolar olarak açıklandı.

2025 yılına yönelik yıllık gelir projeksiyonunu 43-44 milyar dolar aralığında belirleyen Netflix, bu artışın büyük ölçüde ücretli üyeliklerdeki "sağlıklı artış" sayesinde olacağını öngörüyor.

Netflix abone sayısı 282,7 milyona ulaştı

Netflix, üçüncü çeyrekte 5,1 milyon yeni abone kazandı ve toplam üye sayısını 282,7 milyona yükseltti. Wall Street'in beklentisi 4,5 milyon yeni aboneydi.

Şirket, 2025'ten itibaren yatırımcılara abone sayıları yerine gelir ve diğer finansal göstergelere odaklanacağını duyurdu.

Dördüncü çeyrekte Netflix, Squid Game'in ikinci sezonunu yayınlamaya hazırlanıyor. Ayrıca Jake Paul ile Mike Tyson arasındaki boks maçı ve Noel Günü'nde iki NFL maçı gibi canlı spor etkinlikleri de yayınlayacak.