Netflix'in geliri ikinci çeyrekte beklentileri aştı

PAYLAŞ
  • Warner Bros Discovery gibi platformlar geleneksel TV işlerindeki gelir ve izlenme düşüklüğünü dengelemeye çalışırken Netflix, yılın ikinci çeyreğini kazanç ve abone artışıyla kapattı.
  • Platform ikinci çeyreği dünya çapında 277,65 milyon aboneyle tamamladı.
  • Netflix, üçüncü çeyrekte büyüme hızının yavaşlayacağını ve beklentilerin altında kalacağını öngördü.
Netflix'in geliri ikinci çeyrekte beklentileri aştı
Fotoğraf: Reuters

Netflix, abone sayısını artırmaya devam ediyor. Platformun abone sayısı arka arkaya altıncı çeyrekte arttı. Nisan-Haziran ayları arasında 8 milyon abone Netflix'e katıldı. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37'lik artış demek. Geçen yılın aynı döneminde platforma katılan abone sayısı 5,89 milyon seviyesindeydi.

Şirketin ikinci çeyrekteki kârı geçen yıla göre yüzde 44 artarak 2,15 milyar dolara ya da hisse başına 4,88 dolara yükseldi. Böylece FactSet Research tarafından ankete katılan analistlerin tahminlerini aştı. Gelir de geçen yıla kıyasla yüzde 17 artarak 9,56 milyar dolara yükseldi.

Netflix yönetimi Temmuz-Eylül dönemi için gelirin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14 gibi biraz daha yavaş bir hızda artacağını ve analistlerin beklediği yüzde 18'lik büyümenin gerisinde kalacağını öngördü.

İkinci çeyrek raporunun açıklanmasının ardından uzun süren işlemlerde ilk olarak yüzde 3 oranında düşen Netflix hisseleri daha sonra toparlandı ve yaklaşık yüzde 1 oranında yükseldi.

Netflix, ikinci çeyreği dünya çapında 277,65 milyon aboneyle tamamladı.

Warner Bros Discovery gibi bazı platformlar geleneksel TV işlerindeki gelir ve izlenme düşüklüğünü dengelemeye çalışırken Netflix, dijital yayın platformları arasında liderliğine devam ediyor.

Netflix'in izlenme oranları Bridgerton'un üçüncü sezonu, Glen Powell'ın başrolde olduğu Baby Reinder ve Hit Man gibi dizilerin etkisiyle arttı. Platform reklam verenleri çekmek için sporlar da dahil birkaç canlı yayın da yaptı. The Roast of Tom Brady, şimdiye kadar en büyük canlı izleyici kitlesine ulaşan yayın oldu.

Wall Street Journal'a göre Netflix, abonelerin ilgisini canlı tutmak için ana sayfasını yeniden tasarlamak için çalışıyor. Bu tasarımda dizinin ya da filmin özeti, derecelendirmesi gibi detayların yanında daha sürükleyici fragmanlar ve daha görünür başlık bilgileri ön planda olacak. Bu değişiklikler, oyunlar ve canlı etkinlikler de dahil olmak üzere giderek daha geniş kapsamlı içerik karışımını ortaya çıkarmasına yardımcı olacak.

Abonelikler artıyor

Disney'in Disney+, Hulu ve Disney+ Hotstar'ı kapsayan doğrudan tüketiciye yönelik platformları şirketin 2024 mali yılının ikinci çeyreğine denk gelen dönemde 5,64 milyar dolarlık gelir üzerinden 47 milyon dolar faaliyet karına ulaştı. Gelirde yüzde 13'lük artış yaşandı.

Disney+ Core (Hindistan ve diğer Güneydoğu Asya ülkelerindeki Disney+ Hotstar hariç) bu dönemde 6,3 milyon abone kazanarak 117,6 milyona ulaştı.

Premium seçeneği ile Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olan YouTube Premium da 2024 yılının ikinci ayında 100 milyon aboneyi aştı. Sadece 1 yılda 20 milyon abone ekleyen platformda da rakipleri gibi diziler yayınlanıyor.

Ağustos 2024'te ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan Amazon Prime Video da yılın ilk çeyreğini yüzde 24'lük gelir artışıyla kapatmıştı. Platform 11,8 milyar dolar gelire ulaşan Amazon Prime Video'nun aylık 200 milyondan fazla izleyiciye sahip olduğu açıklanmıştı.