Netflix ve Disney'e direnen Warner Bros Discovery bölünmek istemiyor

PAYLAŞ
  • Warner Bros Discovery'nin hızla düşen hisse fiyatları nedeniyle bölünme seçeneği masada. Ancak yöneticiler bunu istemiyor.
  • Böyle bir ayrılık kağıt üzerinde çekici gibi görünse de beraberinde birçok zorluğ ge
Netflix ve Disney'e direnen Warner Bros Discovery bölünmek istemiyor
Fotoğraf: Reuters

Warner Bros Discovery'nin (WBD) üst yönetimi, şirketin bölünmesini engellemek için kolları sıvadı. Hızla düşen hisse fiyatları nedeniyle bölünme seçeneği masada.

Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, WBD CEO'su David Zaslav ve CFO'su Gunnar Wiedenfels, düşüşü durdurmak için tüm seçenekleri değerlendiriyor.

WBD'nin 2022'de kurulmasından bu yana hisse fiyatı neredeyse yüzde 70 düştü.

Şimdilerde, TV operasyonlarını yayın ve stüdyo işinden ayırmanın şu an için en iyi seçenek olmadığı konuşuluyor.

Böyle bir ayrılık kağıt üzerinde çekici gibi görünüyor. Öte yandan spor hakları anlaşmaları yapmak ve hangi içeriklerin geleneksel televizyona ya da dijitale gideceğini belirlemek gibi operasyonel zorluklar da beraberinde gelecek. En iyi senaryoda bile yıllarca sürebilecek yasal zorluklarla karşılaşılacağı ifade edildi.

Bir bölünme, yatırımcılardan gelecek davaları tetikleyebilir. Ayrıca Warner'ın içeriğini çeşitli platformlarda ve ağlarda kullanmayı karmaşık hale getirebilir. Yönetimin düşüncelerine yakın bir kişi, kurumsal bir ayrılığın yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir seçenek olarak görüldüğünü ancak durumun değişebileceğini belirtti.

Zaslav ve Wiedenfels, bunun yerine daha küçük varlıkları elden çıkarmayı düşünüyorlar.

WBD yönetimi, yatırımcıların şirketi toparlamaya çalışırken sabırlı olmalarını umuyor ve gerçek piyasa değerinin yaklaşık 60 milyar dolar veya hisse başına 25 dolar olması gerektiğine inanıyor.

Grup, Netflix ve Disney ile acımasız bir dijital platform savaşında rekabet etmeye yardımcı olmak amacıyla Nisan 2022'de Discovery ve WarnerMedia'nın birleşmesinden doğdu. Ancak, Wall Street'i ikna etmekte zorlandı ve değerlemesi düşürüldü.

Şirket, çarşamba günü çeyrek dönem kazançlarını açıklayacak.

Birleşmeden bu yana grup, maliyetleri düşürmeye ve borç ödemeye odaklandı. Hatta birkaç kez işten çıkarma gerçekleştirdi. Ayrıca Fleabag'in İngiliz prodüksiyon şirketi All3Media gibi varlıkları sattı.

Geçen ay CNN, dijital dönüşüm stratejisinin bir parçası olarak yaklaşık 100 çalışanını veya personelinin yüzde 3'ünü işten çıkardı.

Yönetim, varlıkları satma konusunda istekli olsa da CNN'i elden çıkarmanın çok yüksek bir eşiği olacağını belirtti. Çünkü CNN'in stratejik önemi ve yapılmış olan anlaşmanın vergi sonuçları çok büyük. Zaslav, CNN'i stratejik ve itibar açısından önemli bir varlık olarak gördüğünü belirtti.