NBA, milyar dolarlık anlaşmaların eşiğinde

Hazal Orta
PAYLAŞ
  • NBA'in NBC, Disney, ESPN ve Amazon ile yayın anlaşmaları yapmak üzere olduğu bildirildi.
  • WSJ'nin haberine göre NBC, lik ile yılda ortalama 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma yapacak. Amazon ile yapılacak anlaşmanın ise 1.8 milyar dolar olacağı söyleniyor.
  • Disney ise yıllık ortalama 2.6 milyar dolar büyüklüğünde ödeme yaparak NBA paketini koruyacak.
NBA, milyar dolarlık anlaşmaların eşiğinde

Ulusal Basketbol Birliği (NBA) NBC, Disney ESPN ve Amazon ile 11 yılda yaklaşık 76 milyar dolar medya geliri sağlayacak ayrı yayın anlaşmaları imzalamaya yakın.

Konuya yakın kişilere dayandırılan haber, Wall Street Journal'da yer aldı.

Habere göre Comcast'in bünyesindeki NBC, lig ile yılda ortalama 2.5 milyar dolar ödeyeceği bir anlaşma yapmak üzere.

Amazon'un yılda 1.8 milyar dolar tutarında ödeme yapacağı paketin içerisinde ise diğer turnuvaların yanı sıra normal sezon ve playoff maçları da yer alacak.

Disney ise yıllık ortalama 2.6 milyar dolar büyüklüğünde ödeme yaparak NBA paketini koruyacak ve NBA final maçlarını yayınlamaya devam edecek. WSJ'nin haberine göre Disney, mevcut anlaşma için ödediği 1.5 milyar doların üzerinde ödeme yapacak ancak yeni anlaşma kapsamında daha az maç yayınlayacak.

İddialar doğru çıkarsa anlaşmalar, 2024-2025 sezonundan sonra yürürlüğe girecek.

Daha önce de NFL, son anlaşması kapsamında ücretlerini yaklaşık ikiye katlayarak yıllık 10 milyar dolara çıkarmıştı. NBA'in de yeni anlaşma kapsamında yıllık ücretlerini 2,5 kattan fazla artırarak, ortalama 7 milyar dolara çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor.

Haberin yazıldığı sırada şirketler ve NBA, Reuters'ın sorularına yanıt vermedi.