Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını açıkladı

PAYLAŞ
Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını açıkladı

Amerika merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin son revizyonlarını yayımladı.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu B3 seviyesinden iki kademe yükselterek B1 seviyesine çıkardı. Bu güncelleme sonucunda, Moody's'in Türkiye için belirlediği kredi notu, S&P ve Fitch ile aynı seviyeye geldi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü ise pozitif olarak belirledi.

"Siyasi risk bir derecelendirme kısıtlaması olmayı sürdürüyor"

Moody's, kredi notundaki bu artışın temel itici gücünün yönetişimdeki iyileşmeler ve ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğunu belirtti. Ayrıca yayımlanan raporda pozitif görünümün, ülkenin kredi notu üzerinde yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı ifade edildi.

Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu tavanı B2'den Ba3'e, yerel para cinsinden kredi notu tavanı ise Ba3'ten Ba1'e yükseltildi.

Kuruluş, Türkiye'nin siyasi risklerinin bir derecelendirme kısıtlaması olmaya devam ettiğini ve ılımlı politika duruşunun ülkenin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığını vurguladı. Moody's, enflasyon ve iç talebin ılımlı bir seyir izlemeye başlamasının, önümüzdeki aylarda ve 2025 yılında enflasyonist baskıların önemli ölçüde azalacağına dair güvenlerini artırdığını belirtti. Bu gelişmelerin, Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği ifade edildi.