Mısır'ın tek unicorn şirketi MNT-Halan, Tam Finans'ı satın alarak Türkiye'ye geldi

PAYLAŞ
  • MNT-Halan'ın Kurucusu ve CEO'su Mounir Nakhla CNBC-e'ye yaptığı açıklamada yatırım tutarına ilişkin tam bir miktar veremeyeceğini ifade ederek, "Yaptığımız en büyük yatırım" dedi.
Mısır'ın tek unicorn şirketi MNT-Halan, Tam Finans'ı satın alarak Türkiye'ye geldi

Mısır'ın en büyük banka dışı finans kuruluşu ve fintech şirketi MNT-Halan, Tam Finans'ı satın alarak Türkiye pazarına girdi. Satın alma, Actera Group ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) Tam Finans'ın %100 hissesini kapsıyor. MNT-Halan'ın 300 milyon ABD dolarını aşan kredi portföyünü genişletiyor.

Bu hamle, Mısır'ın tek unicorn şirketi ünvanına sahip olan MNT-Halan'ın uluslararası genişleme stratejisinin bir parçası olup, şirketin gelirlerini, pazarını ve finansal çözümler sunma kapasitesini artırmayı hedefliyor. Türkiye'nin, geniş nüfusu ve düşük hane halkı borç oranı ile MNT-Halan için büyük bir pazar fırsatı sunduğu ifade edildi.

"Yatırımın büyük kısmı nakit"

Şirketten CNBC-e muhabiri Alara Akgün'e yapılan açıklamada, MNT-Halan’ın bankacılık sektörü için geniş büyüme fırsatları ile dijital finansal çözümleri bireyler ve işletmeler için dönüştürücü olmayı hedeflediği bildirildi.

Satın alma haberini düzenlenen bir basın toplantısında değerlendiren MNT-Halan'ın Kurucusu ve CEO'su Mounir Nakhla, yatırım tutarına ilişkin tam bir miktar veremeyeceğini ifade ederek, "Yaptığımız en büyük yatırım" dedi. Nakhla “Bugüne kadar altı milyar dolar üzerinde kredi kullandıran Tam Finans yatırımında büyük kısım nakit olurken, diğer kısım ise MNT-Halan hisseleri üzerinden alındı" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönem projelerine ilişkin konuşan Nakhla, MNT-Halan’ın Türkiye’nin heyecan verici bir pazar olduğunu belirterek, ilgi çekici işler ve partnerliklere açık olduklarını paylaştı.

Kap'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Şirketimiz Tam Finans Faktoring A.Ş.'nin %100 ortağı olan Vector Yatırım Holding A.Ş.'nin hisselerinin tamamının Hollanda menşeili MNT Investments B.V. tarafından devralınmasına ilişkin Hisse Satış Sözleşmesinin imzalandığını daha önceden 16.01.2024 tarihinde kamuoyuna duyurmuştuk. Söz konusu işlemle ilgili tamamlanması gereken, başta mutat şartlar olan Rekabet Kurumu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu onayları olmak üzere, tüm koşullar tamamlanmış olup, hisse satış ve devir işlemleri taraflarca imzalanan sözleşme gereği gerçekleştirilmiştir.

MNT-Halan'ın Kurucusu ve CEO'su Mounir Nakhla, "Türkiye'de milyonlarca işletme ve tüketicinin yenilikçi finansal hizmetlere erişimini sağlamak için Tam Finans ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu işbirliği, ürünlerimizi tamamlayacak ve paydaşlara daha fazla güven verecektir" dedi.

Tam Finans’ın CEO’su Hakan Karamanlı ise, "MNT-Halan ailesine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. MNT-Halan'ın teknolojisi, büyümemizi hızlandıracak ve misyonumuzu daha fazla kişiye ulaştırmamıza yardımcı olacak" diye konuştu.

MNT-Halan'ın kısa bir süre önce Pakistan'a açılmıştı. Şirket yakın zamanda IFC ve diğer yatırımcılardan 157,5 milyon ABD doları yatırım topladı.

Kaynak: cnbce.com