Milyarder hedge fon yöneticisi rotasını altın ve Bitcoin'e çevirdi

PAYLAŞ
  • Tudor Investment ve Robin Hood Foundation’ın kurucusu milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Beyaz Saray’a kimin oturacağından bağımsız olarak önümüzdeki dönemde enflasyonist bir ortam beklediğini ve bu nedenle altın ile Bitcoin'e uzun vadeli yatırımlar yaptığını açıkladı.
  • CNBC’nin "Squawk Box" programında konuşan Jones eski Başkan Donald Trump'ın 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanabileceğini öngördüğünü belirtti.
Milyarder hedge fon yöneticisi rotasını altın ve Bitcoin'e çevirdi

Milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Beyaz Saray’a kimin oturacağından bağımsız olarak önümüzdeki dönemde enflasyonist bir ortam beklediğini ve bu nedenle altın ile Bitcoin'e uzun vadeli yatırımlar yaptığını açıkladı. CNBC’nin "Squawk Box" programında konuşan Jones, "Bence tüm yollar enflasyona çıkıyor" ifadesini kullanarak enflasyonist senaryoya yönelik stratejisini paylaştı. Bu bağlamda, altın ve bitcoin gibi varlıklarda uzun vadeli pozisyonlarını koruduğunu belirtti. Ayrıca emtia piyasasında yeterince yatırım yapılmadığını düşündüğünü dile getiren Jones, "Emtialar için uzun vadeliyim. Genç yatırımcıların çoğu enflasyona karşı korunma amacıyla Nasdaq’a yöneliyor, bu da harika" diye ekledi.

"Trump seçimleri kazanabilir"

Tudor Investment ve Robin Hood Foundation’ın kurucusu olan Jones, eski Başkan Donald Trump'ın 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanabileceğini öngördüğünü belirtti ve Trump’ın zaferine yönelik stratejik pozisyonlar almaya başladığını ifade etti. Portföyündeki değişikliklerden söz eden Jones, "Kesinlikle o yöne doğru hareket ettim" diyerek enflasyona karşı yatırımını artırdığını vurguladı.

Jones’un bu enflasyon beklentisi, ABD’nin mevcut borç yükü ve bunun olası sonuçları üzerine kaygılarıyla da örtüşüyor. Ünlü yatırımcı, Kongre Bütçe Ofisi'nin (CBO) tahminlerine atıfta bulunarak, ABD borcunun 2034 yılına kadar GSYİH'nın yüzde 122'sine ulaşmasını beklediğini belirtti. CBO'nun tahminlerine göre, ABD'nin bütçe açıkları 2024 mali yılında 1,8 trilyon dolar seviyesindeyken, 2034 yılına kadar bu rakamın 2,8 trilyon dolara çıkacağı öngörülüyor. Jones, bu yüksek borç seviyesinin enflasyon ve faiz oranları üzerinde baskı oluşturacağını ifade ederek, özellikle iki başkan adayının önerdiği vergi kesintileri ve harcamaların enflasyon yaratabileceği ve bu durumun Hazine piyasalarında kabul edilmeyeceğini, faiz oranlarının daha da artmasına neden olacağını belirtti.

ABD Hazine tahvillerinin getirileri de bu endişeleri destekler nitelikte. 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi Salı günü yüzde 4,2’nin üzerine çıkarak yatırımcıların endişelerini artırdı. Faiz oranlarının, Federal Rezerv’in bir ay önceki faiz indirimi sonrasında bile yükselmeye devam etmesi dikkat çekiyor. Jones, "Sabit getirili varlıklara yatırım yapmam ve sabit getirili enstrümanların uzun vadesinden uzak durmam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar yanlış fiyatlanıyor" ifadelerini kullandı.

Tahvil piyasasındaki bu gelişmelerle birlikte, yatırımcıların borç yükü altındaki ülkelerde genellikle enflasyon yoluyla bu yükten kurtulmaya çalıştıklarını belirten Jones, ABD’nin de bu yolda ilerleyeceğini düşündüğünü söyledi. Altın fiyatları da bu senaryonun bir yansıması olarak bu hafta rekor seviyelere ulaştı. Altın, Pazartesi günü 2.740,37 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve bu seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Altının bu yılki değer artışı yüzde 32’ye ulaşırken, Coin Metrics’e göre Bitcoin bu yıl yüzde 57 oranında değer kazandı.