Microsoft'tan İtalya'ya 4,3 milyar euroluk bulut yatırımı: 1 milyondan fazla İtalyana eğitim verecek

PAYLAŞ
  • Microsoft, İtalya'daki bulut ve yapay zeka altyapısı için 4,3 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. Planlara göre bu yatırım, İtalya'nın dijital merkez rolünü güçlendirecek.
  • Yatırım, kuzey İtalya'da Avrupa'nın en büyük veri merkezlerinden birinin kurulmasını sağlayacak. Aynı zamanda Akdeniz ile Kuzey Afrika'ya hizmet verecek.
Microsoft'tan İtalya'ya 4,3 milyar euroluk bulut yatırımı: 1 milyondan fazla İtalyana eğitim verecek

Microsoft, İtalya'daki bulut ve yapay zeka altyapısı için önümüzdeki iki yıl içinde 4,3 milyar euro yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Yatırım şirketin İtalya'daki en büyük yatırım olacak. Bu yatırım ile birlikte kuzey İtalya'daki bulut endüstrisi bölgesi, Microsoft'un Avrupa'daki en büyük veri merkezlerinden biri haline gelecek.

İtalya'daki veri merkezi, Akdeniz ve Kuzey Afrika için de veri merkezi görevi görecek.

Microsoft İtalya yatırımı kapsamında İtalyanlara eğitim de verecek

Microsoft yaptığı açıklamada, hiper ölçekli bulut ve yapay zeka veri merkezi altyapısını büyütmek için hem 4,3 milyar euro harcayacak hem de 2025 yılı sonuna kadar 1 milyondan fazla İtalyana dijital beceri eğitimi verecek.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Çarşamba günü Roma'da Microsoft Başkanı Brad Smith ile bir araya geldiğini açıklayan İtalya hükümeti, Meloni'nin ülkedeki artan yapay zeka talebini destekleyecek ve İtalya'nın “Akdeniz'de dijital bir merkez olarak” rolünü güçlendirecek bu yatırımı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Meloni, BlackRock için veri merkezlerine yatırım yapma ve enerji altyapısını destekleme olasılığını görüşmek üzere 30 Eylül'de Roma'yı ziyaret etmişti.

Geçen ay BlackRock ve Microsoft, yapay zeka için veri merkezi ve enerji altyapısı oluşturmak amacıyla 30 milyar dolardan fazla fon oluşturulduğunu duyurdu.