Microsoft'tan her çalışana bir Copilot

PAYLAŞ
  • Microsoft, önümüzdeki aydan itibaren müşterilerinin, Copilot Studio aracılığıyla otonom yapay zeka araçları oluşturmasına olanak tanıyacak.
  • Bu araçlar, müşteri sorularını yanıtlama, satış potansiyellerini belirleme ve envanteri yönetme gibi görevleri üstlenebilecek.
  • Şirket, Copilot'un her çalışana kişiselleştirilmiş bir yapay zeka temsilcisi sunmayı hedeflediğini belirtiyor.
Microsoft'tan her çalışana bir Copilot

Microsoft, müşterilerin kasım ayından itibaren otonom yapay zeka araçları oluşturmasına izin vereceğini söyledi.

Şirket, otonom araçları, müşteri sorularını ele alabilen, satış potansiyellerini belirleyebilen ve envanteri yönetebilen "yapay zeka odaklı bir dünya için uygulamalar" olarak konumlandırıyor.

Microsoft, müşterilerinin kasım ayından itibaren genel önizlemede otonom araçlar oluşturmak için çok az bilgisayar kodu bilgisi gerektiren bir uygulama olan Copilot Studio'yu kullanabileceğini söyledi.

Microsoft'ta iş ve endüstri Copilot'undan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Charles Lamanna Reuters'a verdiği demeçte "Buradaki fikir, Copilot'un (şirketin sohbet robotu) yapay zeka için bir kullanıcı arayüzü olması" dedi ve "Her çalışanın bir Copilot'u, kişiselleştirilmiş yapay zeka temsilcisi olacak ve daha sonra bu Copilot'u arayüz oluşturmak ve orada olacak yapay zeka temsilcileriyle etkileşim kurmak için kullanacaklar" diye konuştu.