Merkez Bankası'ndan üç finans kuruluşuna izin

PAYLAŞ
  • Merkez Bankası'nın IQ Money Ödeme Hizmetleri AŞ, N Kolay Ödeme ve Elektronik Para AŞ ile Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye ilişkin faaliyet izni ile bir faaliyet izninin iptal kararının kaldırılmasına yönelik kararları yayımlandı.
Merkez Bankası'ndan üç finans kuruluşuna izin

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) üç finans kuruluşuna ilişkin faaliyet izni ve bir iptal kararının kaldırılmasına yönelik kararları yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlara göre TCMB, IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'nin elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izninin 2020 yılında iptal edilmesine yönelik kararının Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmesi nedeniyle, firmanın elektronik para kuruluşu olarak faaliyetine devam etmesine karar verdi.

TCMB ayrıca, N Kolay Ödeme ve Para Kuruluşu AŞ'nin ödeme hizmeti sunmasının onaylanması ile elektronik para ihraç hizmetinin firmanın faaliyet izni kapsamına alınmasına karar verdi. Banka, Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye de elektronik para ihracı hizmeti sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verdi.